Focus Fanatics Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2015 focus se and I've noticed that with my tune, my mpg is 18.7 at best. Without my tune it shoots up back to normal. I've already contacted my tuner, he suggested a bad o2 sensor. So swapped both out no change and also replaced my plugs for good measure. If any one can shed some light on what's happening you would save me from going bald, as I'm pulling my hair out on this one thanks
 

·
FF Affiliate
Joined
·
30,768 Posts
Who is Tuning it , A datalog will show if the o2 is working , If its me then shoot me a log I dont think i would of said you have a bad o2 with out a log first

Shoot me a log even if it isnt my Tune and I will try to help

Tom
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #3
Hi Tom, it was you and I did send you a log, that's when you told me it looks like my o2 sensor. So I changed it and I'm at 18.7 mpg on my best day.
 

·
Registered
Joined
·
970 Posts
What MPG were you seeing before? 18.7 is horrible, unless you're in heavy traffic all day.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #7
Thanks Tom, but that won't be necessary, an 18yr old kid with a learner's permit driving by himself, ran a red light and totaled my focus
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #9
I'm ok thanks for asking, hey tom can you point in the direction, so I can sell some part's from the car I have some used that I removed from the car. But I have a bunch of stuff new still in the box that I didn't have time to install yet. Any advice would be appreciated thanks.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top