Focus Fanatics Forum banner

21 - 26 of 26 Posts

·
Registered
2006 ZX5 2.0, 2004 ZX3 SVT EE. 2004 ZX3 SVT
Joined
·
1,352 Posts
Discussion Starter #21
any particular reason you replaced the axles? i just bought an 02 135k SVT and need to a lot of the same preventative service
I had a vibration on acceleration at highway speeds. Vibration on the gas. No vibration off the gas. Started off at 75mph and within a few days was happening at 50mph. New axles fixed it.
 

·
Registered
2006 ZX5 2.0, 2004 ZX3 SVT EE. 2004 ZX3 SVT
Joined
·
1,352 Posts
Discussion Starter #22
any particular reason you replaced the axles? i just bought an 02 135k SVT and need to a lot of the same preventative service
Replace the battery cables. Often overlooked. Only $55 for OEM set. Intake couplers and vacuum lines.
 

·
Registered
2006 ZX5 2.0, 2004 ZX3 SVT EE. 2004 ZX3 SVT
Joined
·
1,352 Posts
Discussion Starter #24
Did you replace the wheel-bearing & hub assembly too?

How hard was it to "pop-out" the wheel-bearing itself?
I did. Pretty easy. Use a slide hammer to remove the hub. I rented one from autozone along with the correct hub adapter. I used a Harbor Freight tool made for removing and installing wheel bearings. Note that on installation you only press on the outer race, making sure the abs magnetic side seal is facing the engine. Install snap ring with the gap at the top to clear the abs sensor. To install the hub you must support the inner race only from the opposite side.
20200503_104217.jpg
20200503_104217.jpg
20200503_104146.jpg
 
21 - 26 of 26 Posts
Top