Focus Fanatics Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Today I installed the Stg1 turbo kit (removed from Mike's 2004 SVTF) to my 2002 SVTF. Idle is fine, everything *seemed* fine. When I went for a drive, under load and when boost should be coming on it sounds like a rev limiter and it makes no boost. It literrally feels like I have a parachute tied to my car and I just cant go. Its as if the computer senses the boost and freaks out.

Just so you know, mods are: Stg1 with T3 upgrade, MAFia (set at 4), 55lb injectors, Greddy BOV, MSD Coil and Wires and OEM Plugs, Ex.Cam Gear (set at 0*-1* Advance - as close to zero as I could get), UDP, No Cat, 3" Exhaust.

I didnt unplug my battery (its in the rear of the car and didnt think of it) til I was already gone. But, I flashed the custom tune and it went just fine.

Also, if its relevant, as soon as I start to drive away, the air fuel (aem wideband) pegs rich (goes below 11:1) and it sort of sputters. It only does that on vey light acceleration. The car also stalled out several times but I figure with all those symptoms that its just learning.

The making no boost is the biggest issue. Do you think its a tune issue or something mechanical. I will tell you, the turbo kit was FINE as it was removed from the car. The BOV is hooked up right, wastegate is hooked up right, etc. Also, I have an RLA6 car, and Mike has a ZED0 car...could that be an issue?

p.s. I ruled out traction control (light doesnt blink, and I also pulled the fuse so it was gone...)

Any ideas??? Im at a loss...

Thanks
 

·
/fail
Joined
·
3,193 Posts
well i have used different pcm coded tunes before and it worked just fine for me..............hey russ get that exhaust sent out?
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Actually, it was the airflow meter...well, partly. Now its breaking up once I get into boost around 4k. Its mostly a calibration issue now, so I have a dyno appt. at McNews tommorow to get er fixed up!

I just want to shout out how great Tom is. First, his "performance tune" (pre turbo) was AWESOME. Leaps and bounds over the "H Tune". Second, I called his phone at 10pm last night to leave a message for him to call me in the morning and he answered. He spent time with me, diagnosing as best as possible over the phone, and pointed me right to the problem which I fixed this morning (MAF). I got his kit 2nd hand and he had no issue helping me. Today he called me to tell me the tune/ calibration issue was causing it to break up. He is an awesome guy and I just want to put that out there for everyone. A lot of people like to talk crap about Tom; but when you need him he's there with out hesitation. Tom, you are an absolute asset to the Focus community and Im glad you're here!

Ricky, yes, exhaust went out this AM...DHL picked it up. Im trying to find the slip I got with the waybill but I might have left it in my mailbox at work. Im going up there to get my wifes car so I'll look tonight.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top