Focus Fanatics Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hello to all,I'm new to the community.
We bought my daughter 03 ztx with a 2.0 zetec and we are having some issues unfortunately. It seem to start mostly on hot days with the air on. It drags the motor down almost to a stall when stopped and in drive. You could also feel it under load up a hill it would loose power momentarily etc. It has never stalled but seems to be getting worse it hesitates starting etc now even with the a/c off. I have cleaned the maf and the throttle body. I also removed and cleaned the iac. I also opened the the throttle bot a little from its closed position just to try it. I could get it to idle better with the air on but when you turned the air off the idle rpms were way up there. I moved it back to the original position. Any suggestions would be greatly appreciated.
thanks and again hello.
 

·
Premium Member
Joined
·
44,595 Posts
Welcome to FF

Moved this to General Tech Chat for answers to repair questions.


Compression test? Look at spark plugs? No Codes or major running issues?

You'll find a few recent threads here with various comments on this, to the worst one that wouldn't start anymore because the A/C compressor was locked up.

Luck
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
no codes as of yet no major running issues unless this turns into one. thanks i will check out the general tech discussion.
 

·
Vince your Moderator
Joined
·
5,074 Posts
Welcome and go Jets!!!!
 

·
Registered
Joined
·
17,167 Posts
Look at the PCV hose where it goes to back of motor at bottom of intake, a common vacuum leak or collapsed hose there. It affects idle.

Won't idle right if ignition is crap either.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top