Focus Fanatics Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #1
On a cold start up like when I am leaving to go to work I will start my 03 svt and let it run til the rpms slow down. Just recently even after that when I put it in reverse it feels like something is binding up or vibrating a whole bunch. Also when going in 1st to 3rd gear after startup it does the same thing and even when downshifting it will do it. I’ve went through and replaced the whole front suspension control arms and the axles. Still there. It just hit 100000 miles and it’s my only transportation.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #3
I will for sure. I’ll prob just go ahead and order the set of all of them to see if that doesn’t fix it. By the time I’m done buying parts everything will be brand new.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #4
Replaced the mount and still have this bad vibration type feeling in reverse. And if I downshift while driving. I did replace the passenger side axles recently and if not mistaken that’s when it started to make these noises. I still have my factory axle but need a boot replaced I may try to put it back in and see if it changes or not. Also heard noises from the front passenger side also when driving last night so I’m thinking it may be the axle . Also it vibrates when I go over a dip in the road when the car suspension is tight if that makes sense. Any other help will be greatly appreciated. Thanks in advance
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #5
I have noticed tonight that the noise and vibration is gone when I pulled into my driveway. Could it be a bad bearing on the new axle or transmission related since it is going away after everything gets warmed up? Just needing some help. Thanks
 

·
Registered
Joined
·
16,026 Posts
If you put the car in reverse and not moving but still vibrating then that has nothing to do with axles. MOUNT. If you bought anything other than a Ford one they are often worse than a broken one and common. We get the complaints all day long. Getting better as things heat up is another proof of bad MOUNT.

'Also it vibrates when I go over a dip in the road when the car suspension is tight if that makes sense.'

Again, proof of MOUNT. The pass side one.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter #7
Just checked the mounts and the one over the transmissions appears to be split. I will change that one next. Thanks so much for the help
 
1 - 8 of 8 Posts
Top