Focus Fanatics Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
159 Posts
Discussion Starter #1
hey ff,
When I turn on my ac my engine tries to stall and throws a code. Could this be caused by a faulty acc belt? I have a 2003 zetec with 92,000 miles on it 5spd.
 

·
Shot me 3 deer!!!
Joined
·
9,247 Posts
well, ur talking about the serpentine belt, have you replaced the pullies yet? also, ur AC pulley could be really really worn and maybe ur AC is just flat out going. Also, do the rest of ur accessories start to go weak when you hit the AC?
 

·
Registered
Joined
·
159 Posts
Discussion Starter #3
Eveything us pretty much stock, the ac has been working fine but it recently developed a sqeak and then today it is seriously affecting the engine
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
its most def not belt related, but insted its your AC clutch pully.
get a new unit or a refab, but by that time you would need a new belt.
 

·
Shot me 3 deer!!!
Joined
·
9,247 Posts
it could be the pulley and belt system. on my jeep, the pulley assembly needed lubing. when I did that and replaced the worn serpentine, it fixed the problem. thats not to say it couldn't be, but check for wear on the belt. if your pulley is off, then it could be. I would say check the serpentine belt area, then check to see if you need a new AC unit. Cheapest fixes first!!!
 

·
Registered
Joined
·
235 Posts
my ac hasnt had any problems yet but as soon as it does im gonna take it out. why not right? i mean unless you use it alot you dont really need it lol
 
1 - 7 of 7 Posts
Top