Focus Fanatics Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Discussion Starter #1
I recently added some vogtland lowering springs and a few weeks after around hard turns i hear a somewhat loud clunking noise. I dont think its the springs hitting because it sounds like it is happening after i straighten out on the turn too. Anyone have similar problems?
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Yeah I had the same problem everyone told me it was my cv joints, that was false. It turned out to be the axle itself and one of the connections was worn, also could have been the springs...ford finds one thing wrong and replaces everything!! That however was everything replaced and the clicking went away. I might lean towards the springs because on my girlfriends focus she had the same problem and the springs were shot(cracked right through). I would check all the connections if these are new springs and make sure they were installed correctly.
 

·
Registered
Joined
·
1,866 Posts
if they are new it might be a them settling. after i had the pro-kit put in the clunked for a few days going down ramps and slow corners. they are just getting used to your car... after about a week or two it went away and now its smooth sailin.

well i hope this is your case!
 

·
The Librarian
Joined
·
13,116 Posts

·
Banned
Joined
·
9,238 Posts
Could it be another victim of blown endlink?
 

·
Banned
Joined
·
4,483 Posts
I am having the same issue on one side, keeps coming back....after I have tried everything. I am NOT going to take it apart until I get my new struts/dampers in though.
 

·
Registered
Joined
·
415 Posts
I had a clunk on my 05 with an FK suspention. Turned out the bolt didnt pull the strut all the way to the tower so there was a gap and it would hit with every suspention more. I had to take it off and use washers to fill the gap then tu-dah no clinking or clunking.
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Discussion Starter #10
are you talking about pull of the whole shock and and pulling the cap thing off the spring and putting washers in that?
 

·
Registered
Joined
·
8,262 Posts
Check your strut tower bolts (all four on each,) especially the middle one...if its loose there will be some play in the strut between the strut and the bearing/tower. I was experiencing some loud clunking in the front end at one point and tightening the middle bolt fixed it. You'll need an offset box wrench and an allen wrench (can remember either size off the top of my head.)
 

·
Thread Killer
Joined
·
2,711 Posts
Could it be the hats? I was told that's what's wrong with min, but I have yet to take apart the suspension to figure it out.

It's a ginormous PITA...LOL
 
1 - 12 of 12 Posts
Top