Focus Fanatics Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Read Only
Joined
·
36 Posts
Discussion Starter · #1 ·
went to the track last night and caught this code on the way into work this morning. says lean in bank 1. any ideas ladies and gentlemen?
 

·
Registered
Joined
·
1,222 Posts
Hey,I just posted about this same exact code.
Mine came up after installing my 4-2-1 header.
Check your pcv valve tubing at the elbow.
Mine had collapsed,curious if yours did too.....
 

·
Registered
Joined
·
1,222 Posts
Did you check this yet?
I forgot to mention its the lower pcv tubing,check at the elbow where it meets the manifold located behind and under the throttle body.
Have to reach a little,but you will find it.
Need Help,hit Me up....I has pics.
 

·
Read Only
Joined
·
36 Posts
Discussion Starter · #6 ·
no mine was the vacuum tubing i used to go from the cai to the valve cover it had piched and was not allowing the excess air to be sucked out from the head. i have since fixed it and so far so good. and its a k&n typhoon cai----btw freakin awsome set up. good for 10.20's in the 1/8th
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
went to the track last night and caught this code on the way into work this morning. says lean in bank 1. any ideas ladies and gentlemen?
I had the same problem, but mine was banks 1 and 3. Checked the couplers going into the intake manifold and 2 of them were not on fully, which caused a vacuum leak and my CEL. Check those and as DeuceCoupe said, also check the PCV valve.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top