Focus Fanatics Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
I drive a 09 focus and I have notice some bogged down acceleration especially with ac on. Anytime I'm at a stop light I have to give it more than half throttle just to get it to move or it will just sit and stutter. Noticed as well some when the ac is off. I have also noticed a slight skip or stutter just cruising at a constant speed. Any ideas or anyone have this problem before?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #4
I have the auto in mine. But even still this car when it was new never did that. It just started about 2 months or so ago
 

·
Meh.
Joined
·
10,609 Posts
Is the Check Engine light on? If so, get that read and it will have your answer. If not, most likely your fuel filter or potentially a misfire (but this should turn on the light).

Another option would be a vacuum leak which are always fun to find.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #6
No check engine light and my car doesn't have an external fuel filter, just a sleeve I, the fuel tank. And I have also just recently did a tune up on it. It could be a vacuum leak but I think its just the ac. Either possibly low on oil and Freon or just an old compressor
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
No check engine light and my car doesn't have an external fuel filter, just a sleeve I, the fuel tank. And I have also just recently did a tune up on it. It could be a vacuum leak but I think its just the ac. Either possibly low on oil and Freon or just an old compressor
If the refrigerants too low, the compressor usually won’t engage at all because of the sensor. It could be a bad compressor too.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I drive a 09 focus and I have notice some bogged down acceleration especially with ac on. Anytime I'm at a stop light I have to give it more than half throttle just to get it to move or it will just sit and stutter. Noticed as well some when the ac is off. I have also noticed a slight skip or stutter just cruising at a constant speed. Any ideas or anyone have this problem before?
Mine is doing the exact same thing same year same car everything did you ever fix this problem? Stumped on what is wrong as well
 

·
Registered
Joined
·
1,076 Posts
My car does it to. Long story short it has to do with wear and tear.
A clean air filter, good spark plugs, and a clean throttle body is about all you can do. Just keep the car in the best shape you can.



Sent from my LG-LS997 using Tapatalk
 
1 - 9 of 9 Posts
Top