Focus Fanatics Forum banner

2007 Ford Focus automatic Transmission Problems

25041 Views 13 Replies 5 Participants Last post by  Knazerian16
I own a 2007 ZX4 (116k miles) I was driving on the high way doing about 70-75 and had to speed up to get around a car coming off the off ramp and my car seem to go out of gear and the O/D light begin to flash Orange. I pulled over and cut the car off and started the car again and proceeded to accelerate again once i got around to shift to 3rd gear the car seem to just fall in neutral didn't hard shift or anything. the car wouldn't increase speeds, once slowed down to 20 MPH the car began to increase speeds up to 45 began to do the same problem again. the check engine light came on and had 3 codes but, the person that checked them erased them and told me that a misfire on cylinder 4 (replaced) and a shift solenoid current was bad, i changed the transmission fluid and filter, which looked like the person that owned the car before did little to no maintenance on the car. I changed the shift solenoid A as many people suggest before taking it to a transmission shop. and i still have the issue with shifting I'm thinking about changing the shift solenoid B soon but, was wanting some input while i wait to receive the parts.
1 - 1 of 1 Posts

· Registered
Joined
·
1 Posts
Well I stumbled across this form late at night trying to diagnose my work car’s transmission issue and the way you described your issue is nearly spot on with my issue. I know this is a 7 year old forum so chances are very slim on getting a reply but I’ll give it a shot anyways. Jcarter91 did you ever fix the issue? If so what was the problem?

Thanks in advance
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top