Focus Fanatics Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
I'm seeing something interesting with my dash...

It all started when the car suddenly turned itself off while driving.

There are no dash lights bells dings nothing when key is inserted.

Battery is good at 12.7 volts.

I took a video of my dash needles jumping a little. I don't even think I had my key inserted at time.

http://www.youtube.com/watch?v=rPiBDWj3PoI
 

·
Registered
Joined
·
25,627 Posts
Have the battery checked for good amperage, or it COULD be a bad/loose connection. Its electrical. Check battery terminals and connections
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #5
Thanks. Will do.

It should also be noted that the accessory and dome lights are nice and bright.

The remote lock doors lock and unlock with no problem.

I will have the battery checked to make sure though. Thanks.

Any other suggestions?
 

·
Registered
Joined
·
1,212 Posts
First guess is that your battery terminals weren't tightened up properly. You shouldn't be able to move them by hand at all. Any play there would cause problems.

First-gen Foci (2000-04) are known for cable issues. Check the ones from your battery and alternator, as they seem to like to melt internally while leaving the insulation intact.
Also check your grounds for looseness and corrosion...surprising things happen with a poorly-grounded wire.

And since it's a wagon, have you checked the rear liftgate wiring harness? All sorts of gremlins live in that rubber boot. I haven't heard of them turning off the engine, but I wouldn't be that surprised.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top