Focus Fanatics Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #1
for some reason while im driving it will rev up and it seem like that automatic trans will disengage for just a second. it still shifts fine and everything i was just wondering if anyone has had this problem
 

·
Hatch Nation #136
Joined
·
2,043 Posts
Funny enough, I just had it revving the other morning. I'm due for a tranny flush, though.

How many miles since your last flush?
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
I had same issue

for some reason while im driving it will rev up and it seem like that automatic trans will disengage for just a second. it still shifts fine and everything i was just wondering if anyone has had this problem
Hey there,

It is not to give you the bad news but I had this same issue, especially when my transmission shifts from 2nd to 3rd. It was slipping, revs up then engages. I just take it easy and keep driving then it started to get into LIMP mode. O/D light start flashing and transmission wont shift to 3rd. very annoying. I took it to a transmissions specialist and some discs were burned and broken because for some reason my tranny oil has caught water and they could notice because the tranny oil looks absolutely pink when it is supposed to be red. I recommend you starting by checking your tranny fluid and if you see it is not red change it immediately.
By the way I had to buy a new transmission, 1400 USD :(.
I have heard that Lucas transmission fix helps with the slipping issue but I have not tested any way, but just dont take it as easy as I and check the tranny so you wont't have to buy one or rebuilt.

Good Luck,

John
 
1 - 4 of 4 Posts
Top