Stalls, loud pinging at all speeds, loss of power - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2007, 03:12 PM   #1
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 33841
Location: Wichita KS
Posts: 11
FF Reputation: 1 jsimon Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Stalls, loud pinging at all speeds, loss of power, PO302, PO303, PO304

My car was running perfectly today. I had excellent power. I then turned off the motor for a few minutes, and when I went to restart it, I heard this aweful pinging noise from my motor and it was tough to start my car and keep it running.

After turning my car over for 20 seconds, it finally starts, but then I still have a loss of power, and a continuous loud pinging noise at all speeds, and if I let it idle it will stall.

Sometimes it sounds real bad.

Does anyone have any clues on what I should check?

Over the past few months, about once a week when I went to start my car, it would run rough for the first few minutes and then the problem would go away.

It is almost as if two of my cylinders are not working.

When I checked the codes, it reported misfires on three cylinders: PO302, PO303, PO304.

When I checked one of the plugs that was misfiring, it was totally wet with gasoline. This was after driving 10 minutes to get home.



Last edited by jsimon; 12-15-2007 at 04:29 PM.
jsimon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-15-2007, 06:21 PM   #2
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15965
Location: Lynchburg, VA
What I Drive: 2000 Green SE sedan, 176,000 miles

Posts: 47
FF Reputation: 1 focusnh Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
try running a compression check if you have a guage - that might clue you in if there is a problem in one of your cylinders.
focusnh is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-15-2007, 07:14 PM   #3
Focus Addict
 
Obocecha's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Fan#: 28484
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2002 Yellow ZX3

Posts: 784
Points 2,011, Level 27
Points: 2,011, Level: 27 Points: 2,011, Level: 27 Points: 2,011, Level: 27
Level Up 8% Completed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 15 Obocecha Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (9)
I think a compression problem would be apparent all the time. He's having intermittent issues. Perhaps your coil packs are going bad. Or you have a frayed or corroded wire.
__________________
'02 Yellow ZX3
'85 Supra 6M-GTE
Obocecha is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2007, 01:45 PM   #4
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 33841
Location: Wichita KS
Posts: 11
FF Reputation: 1 jsimon Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
coolant leaking after I removed the coil

When I pulled off the coil, I found coolant leaking from the ECT sensor.
jsimon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-16-2007, 07:25 PM   #5
Focus Rookie
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 33841
Location: Wichita KS
Posts: 11
FF Reputation: 1 jsimon Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Replaced the coil, spark plugs, and wires.

The noises and problem still persists.

It almost sounds like the motor isn't getting any oil, but I have oil.

I'm going to let it sit for a few days, try to start it again, if the problem is still there I'll tow it to a dealer and have them look at it.
jsimon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-02-2019, 08:00 PM   #6
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2019
Fan#: 414681
Posts: 4
Points 2, Level 1
Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1 Points: 2, Level: 1
Level Up 3% Completed
Level up: 3% Level up: 3% Level up: 3%
Forum Activity 3%
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
FF Reputation: 1 Tonyfrom805 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
What ended up happening? I got same codes
Tonyfrom805 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-04-2019, 12:31 AM   #7
Focus Fanatic
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96610
Location: Fort Worth, TX
What I Drive: 00 wagon, 02 sedan both zetec atx

Posts: 15,110
Points 9,322, Level 64
Points: 9,322, Level: 64 Points: 9,322, Level: 64 Points: 9,322, Level: 64
Level Up 91% Completed
Level up: 91% Level up: 91% Level up: 91%
Forum Activity 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
FF Reputation: 62 amc49 Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
12 years ago, he likely won't be answering.........what's that on, a '39 Chevrolet?
amc49 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Focus Centennial Edition Sedan
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weak ass acceleration and loss of power HELP!!!!! foc_this General Technical Chat 18 02-27-2018 07:55 AM
A/C power loss Coastie SVT Performance (2002-2004) 11 05-07-2004 12:11 PM
Power loss focuson03 ZETEC Performance (2000-2004) 9 04-18-2004 06:34 PM
power steering loud! Sqeejo1 General Technical Chat 11 04-01-2004 04:37 PM
Power Loss on Turns!! WHY?! Zarelli6 ZETEC Performance (2000-2004) 14 03-10-2004 09:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum and Volvo XC90 Forum.




 

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1