Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - Traction Control Light Solid all the time
View Single Post
Old 12-19-2018, 08:37 PM   #8
96Formula6spd
Focus Enthusiast
 
Join Date: Dec 2014
Fan#: 208810
Location: Greenville, SC
What I Drive: 2002 Ford Focus SVT Zx3

Posts: 87
Points 588, Level 11
Points: 588, Level: 11 Points: 588, Level: 11 Points: 588, Level: 11
Level Up 76% Completed
Level up: 76% Level up: 76% Level up: 76%
Forum Activity 12%
Activity: 12% Activity: 12% Activity: 12%
FF Reputation: 2 96Formula6spd Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Alright so so more info. Went and got a code reader that can read abs codes. Came up with three codes.

B1318- Low battery voltage. Car was not running at the time. I started the car and the code stayed.

U-1009 Missing engine torque. Sounds like this is speedo sensor issue

U-1027 Missing Engine RPM. So not seeing engine torque aka rpm.

So sounds like I have some digging to do. ABS/Brake light went off. I took it for a 18 mile drive and the light came back on. However I went to borrow the scanner and the system self checked and the abs light went back off. So might have to drive it some more to see if there is another code.

Been looking for the and there is not to much info on these codes. Could be a wiring problem somewhere. Speedo and rpm are showing right on the gauge minus the speedo is 2mph fast just like my black svt so I am calling that normal. Anybody have the service manual where I can start.
96Formula6spd is offline  
    Reply With Quote