the tach you never new you had! - Page 8 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > SPI Performance (2000-2004)

SPI Performance (2000-2004) The place to chat about any 2.0L Split Port Injection engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2007, 10:43 AM   #71
Focus Enthusiast
 
FellowsDrake's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 34502
Location: Kansas
What I Drive: 2001 Blue SPI 5spd

Posts: 231
FF Reputation: 3 FellowsDrake Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Diagnostic troubleshooting code. I think. Pretty sure its something that tripped the ecm, but not the SES (or CEL)
__________________
Quote:
Originally Posted by Focusnewb View Post
Do your own repairs, it's not rocket surgery !!
FellowsDrake is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-21-2007, 10:47 AM   #72
Focus Enthusiast
 
FellowsDrake's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 34502
Location: Kansas
What I Drive: 2001 Blue SPI 5spd

Posts: 231
FF Reputation: 3 FellowsDrake Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by cayres View Post
does anyone know what all of the other stuff besides the tach speed and temp mean??????
if ur talkin about all the junk towards the end, i think its like 1500,2500,3500,4500 and all that jazz? Yeah not a effin clue. It also displays the volts, amperes, fuel pressure, and i think some other stuff too. Its a pretty sweet little tool.
__________________
Quote:
Originally Posted by Focusnewb View Post
Do your own repairs, it's not rocket surgery !!
FellowsDrake is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-2008, 07:38 PM   #73
jed.only
Guest
 
Fan#:
Posts: n/a
awesome read.

what year clusters are interchangable? i have a 2000 and i want a tach, but need to know what to look for.
 
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-2008, 09:03 PM   #74
FF Cleaning Squad
 
focusin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Fan#: 4322
Location: Bay Minette,, AL
What I Drive: All Focus' sold

Posts: 11,959
FF Reputation: 63 focusin Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
All you need is a cluster from a 2000-2003 as long as its from a car with a Zetec or SPI. A cluster from a duratec is a little different and will not work properly.
__________________
Retired Moderator
GumpCrew #1 (dismantled)
focusin is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-26-2008, 09:50 AM   #75
Focus Enthusiast
 
Nürsebob-86's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Fan#: 53122
Location: Rocky mount VA
What I Drive: 01' Focus Lx

Posts: 83
FF Reputation: -3 Nürsebob-86 Poor Behavior Needs Improvement
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I Have An 01' Focus Spi

so do i have to replace the gauges or not or do i just hit the trip button when i start it.

Nürsebob-86 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2008, 02:14 AM   #76
Focus Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Fan#: 58011
Location: Gardena
What I Drive: 2003 Ford Focus SE , White

Posts: 1
FF Reputation: 1 2003fordfocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hello I am trying to swap my cluster from my 2003 ford focus se with the one including the tach and the wires don't match up there's about 3 extra wires. is there like a wiring diagram to install this cluster or where do i plug it in. can anyone help me please?
2003fordfocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-02-2008, 06:12 PM   #77
Focus Enthusiast
 
louisgab's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Fan#: 54275
Location: Quebec city
What I Drive: 2004 CD Silver sedan

Posts: 427
FF Reputation: 1 louisgab Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
the wires dont match?? its one plug,, its a plug and play thing..lol well at least on mine it was like that when i found a cluster with a tach!
__________________
"Tightness isn't how your car looks, it's how hard you drive it."
-Louisgab, track addict.

Sedan Revolution #147
louisgab is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-12-2012, 10:20 AM   #78
Focus Enthusiast
 
Royce01's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93858
Location: Palm Bay, FL
What I Drive: 2002 focus se toredor red

Posts: 140
Points 970, Level 16
Points: 970, Level: 16 Points: 970, Level: 16 Points: 970, Level: 16
Level Up 70% Completed
Level up: 70% Level up: 70% Level up: 70%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 Royce01 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I wonder if this would work on other cars. my buddy wants me to try it on his hyundai. I don't know why he already has a tach. do you think it will work.
__________________
a $15,000 honda and a $500 exhaust doesn't make you a street racer!

Sedan Revolution #223
Rally Revolution #223
132bhp 147ft/lb tq
Royce01 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-16-2012, 09:28 PM   #79
Focus Enthusiast
 
03fordfocusSE's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95080
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2003 ZX3 5-Speed, 2000 Grand AM GT

Posts: 90
Points 575, Level 11
Points: 575, Level: 11 Points: 575, Level: 11 Points: 575, Level: 11
Level Up 50% Completed
Level up: 50% Level up: 50% Level up: 50%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 03fordfocusSE Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
So im a little confused, does it do that for the stock one, or do you only do that when you change your whole cluster thing
03fordfocusSE is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-07-2012, 04:31 PM   #80
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 99734
Location: Arab, AL
What I Drive: 2004 Zinc Yellow ZX3

Posts: 8
FF Reputation: 1 yellowjacket04 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Posted via FF Mobile get a 2003 zx3 5 speed cluster it will plug and play from years 2000-2004
yellowjacket04 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1