How To: Adding an OEM Tachometer Cluster on a 2005-up - Page 4 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Interior Mods & Upgrades

MK1 Interior Mods & Upgrades The place to chat about performance gauges, shifter knobs, custom interior paint, car seats or any interior upgrades for the 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2006, 02:46 AM   #31
caimakale
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36021
Location: Utah
What I Drive: 2006 - F150 - Lariat

Posts: 3
FF Reputation: 1 caimakale Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I would like to add to this thread. Although I don't own a Focus yet, I have done similar things with a newer F150. Several things run through your cluster and can cause certain things to quit functioning. In my '05 F150, a cluster swap made it so my A/C wouldn't work. To remedy your problems, the cluster needs a reprogram from the dealer. They can't reprogram your miles, but they change the as-built data on the cluster so it will work with your car build.

I would estimate a shop trip to program would probably run about $100. I am not 100% sure this will fix the warning light problems, but this sounds similar to the F150 and that is how I fixed it.

Just an FYI.
caimakale is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-30-2006, 03:12 PM   #32
PhilMayfield
Focus Addict
 
PhilMayfield's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 34404
Location: Santa Clarita, CA
What I Drive: 2008 Mazdaspeed3 GT

Posts: 571
FF Reputation: 4 PhilMayfield Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I did this yesterday on my 06. No problems at all aside from the brake light. The electric tape trick fixed that problem. I sat on my cluster for about a month cause I wanted the miles to match, but now that its in, I love it!
PhilMayfield is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-19-2006, 01:46 AM   #33
brandon0133
1fastfocus05
 
brandon0133's Avatar
 
Join Date: May 2006
Fan#: 35345
Location: salisbury,nc, United States
What I Drive: 2005 zx4,

Posts: 1,592
FF Reputation: 3 brandon0133 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (31)
its not a kit just replace the one u got with the tach cluster,,,lol,,,kit....haha
__________________
got a new focus all stock, starting new build
TEAM DURATEC #150
brandon0133 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-27-2006, 07:58 PM   #34
yellowjacketfocus
Focus Enthusiast
 
yellowjacketfocus's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Fan#: 37730
Location: central FL area
What I Drive: 2005 yellow ZX3 SE

Posts: 73
FF Reputation: 1 yellowjacketfocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally posted by PhilMayfield
I did this yesterday on my 06. No problems at all aside from the brake light. The electric tape trick fixed that problem. I sat on my cluster for about a month cause I wanted the miles to match, but now that its in, I love it!
where did you get your cluster from?
yellowjacketfocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-21-2006, 08:51 AM   #35
lex77
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2006
Fan#: 39276
Location: Tampa, Fl
What I Drive: 2007 Pitch Black ZX3

Posts: 1
FF Reputation: 1 lex77 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I just bought an '07 basemodel zx3...no tach obviously....Does the tach work automatically with this swap? I've been told that the basemodel doesnt have the ability to run a tach, something about a tach driver....but i'm new and relatively uneducated on the matter....thanx
lex77 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-10-2006, 02:48 AM   #36
ttvines
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40005
Location: NC USA
Posts: 146
FF Reputation: 1 ttvines Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
when you buy the new gauge cluster cant you just take out your original odometer and replace it with the new cluster's?

for the 05+ focus
ttvines is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-10-2006, 03:38 AM   #37
Klondike
GreyRice WOoT!
 
Klondike's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Fan#: 25991
Location: Tempe, AZ
What I Drive: GI, '07 zx3 LG

Posts: 10,786
Points 33,134, Level 100
Points: 33,134, Level: 100 Points: 33,134, Level: 100 Points: 33,134, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 53 Klondike Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (26)
^dont think thetll work, most of the stuff is soldered into the board, itd be a bitch to do, well im not sure on the 05+ but on 00-04 it was like that, and i need to order one with a tach i cant standseeing only 2 circles
__________________
Focus Nation
Focus Revolution
Chrenron 1 of 3
Velveeta Lover Shell#1
LOTH 00!
Klondike is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-16-2006, 02:21 AM   #38
brandon0133
1fastfocus05
 
brandon0133's Avatar
 
Join Date: May 2006
Fan#: 35345
Location: salisbury,nc, United States
What I Drive: 2005 zx4,

Posts: 1,592
FF Reputation: 3 brandon0133 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (31)
i dont think id mess with trying to take it apart,,lol,,,might break it,,,unless u just have to much money and in that case i dont think u would have a focus,,lol,,,what if u did change the cluster to one with less miles on ure car,,,how would anyone know the difference when u sold the car if ure the original buyer of the car? just wondering,,cause if u cant tell then how do we all know we did not buy a car with 100k on it,,lol
__________________
got a new focus all stock, starting new build
TEAM DURATEC #150
brandon0133 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-19-2006, 09:14 AM   #39
Bochet
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2006
Fan#: 39091
Location: Charleston, SC
What I Drive: 2001 Impreza 2.5RS

Posts: 424
FF Reputation: 6 Bochet Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
So basically, the only way to get a tach in the cluster that actually works is by having the cluster reprogrammed by the dealer with your as-built data and milage? Any idea how much that's gonna cost?
Bochet is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-19-2006, 12:16 PM   #40
brandon0133
1fastfocus05
 
brandon0133's Avatar
 
Join Date: May 2006
Fan#: 35345
Location: salisbury,nc, United States
What I Drive: 2005 zx4,

Posts: 1,592
FF Reputation: 3 brandon0133 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (31)
probably alot
__________________
got a new focus all stock, starting new build
TEAM DURATEC #150
brandon0133 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat