Front Sway Bar Problem - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Wheels & Tires - Sponsored By Tire Rack

Wheels & Tires - Sponsored By Tire Rack The place to go for answers on wheel types, tire sizes, offset, wheel patterns and more.
Sponsored By:
Tire Rack


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-30-2005, 11:40 PM   #1
TM3
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2004
Fan#: 16784
Location: DFW
What I Drive: 2004 EAP SVTF

Posts: 1,167
FF Reputation: 3 TM3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Front Sway Bar Problem

I recently installed the Eibach Anti-Roll kit. The rear sway went on without a hitch. The front sway also went on without a hitch. The only problem now is that whenever I hit a dip or a small hole or even a crappy street, the front sway sounds like its hitting the subframe. Its making metal to metal contact with something, and its pretty loud and you can sorta feel it as well. My question is this, is this a normal problem with the front sway, or did I not do something right?


TM3 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-30-2005, 11:49 PM   #2
viney266
Focus Fanatic
 
viney266's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Fan#: 93
Location: westminster, maryland, MD
What I Drive: focus ztw ,zx3,mustang, motorcycles

Posts: 25,573
FF Reputation: 112 viney266 Excellent Standing Memberviney266 Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Take a look under there and check the bar for marks. You will see if it is hitting. It shouldn't contact at all.
__________________
Speed is only a matter of money; how fast do you want to go?
viney266 is offline  
    Reply With Quote
Old 08-30-2005, 11:57 PM   #3
TM3
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2004
Fan#: 16784
Location: DFW
What I Drive: 2004 EAP SVTF

Posts: 1,167
FF Reputation: 3 TM3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
The weird thing is...there is only one way to get the front sway installed. If you try it any other way, then its not going to line up correctly. So I dont see the install having and adverse effect on it. So do think maybe something is loose? Im 100% postive I tightend everything down though. I'll have to wait to check it this weekend.
TM3 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-01-2005, 10:40 PM   #4
TM3
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2004
Fan#: 16784
Location: DFW
What I Drive: 2004 EAP SVTF

Posts: 1,167
FF Reputation: 3 TM3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Anyone else have any ideas or had the same problem?
TM3 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.