battery light and ground problems - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2005, 10:36 AM   #1
natdog
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Fan#: 16916
Location: Houston
What I Drive: 2000 Dirt ZX3

Posts: 7
FF Reputation: 1 natdog Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Unhappy battery light and ground problems

First off, let me say that changing the alternator in my 2000 zx3 was the hardest alternator I have ever had to change....

But anyways, I have had the battery light on for some time now and my original battery just straight up died. Had that replaced and then the alternator started dieing. The alternator was up around 16 volts and only about 20 amps when I realized it. Kind of sad isnt it.

So I changed the alternator and no more dimming. However, the battery light is still on and I am going to have my new alternator and battery tested today to see if the bad alternator screwed up my new battery.

I'm pretty sure they are going to check out fine and that leads me to my questions. I'm thinking it might be a ground problem in the car. I've upgraded the big 3 grounds since i have a audio system in the car (although its no longer connected until i figure out what the problem is) and the battery cables seem to be ok, although some of them have a little insulation that has torn off close to the terminals. I've greased those up so they dont rust but they are still a little loose. I think they are ok though.

So, does anyone know where ALL the grounds are in the car or will a manual show where they are? Also, has someone done this already and figured out which ground is most likely the culprit? I also thought that maybe the charging system test in the car might be screwed up, like one of the wires is loose or has a short and so the car thinks the charging system isnt working even though it is. Has that happened to anyone?


natdog is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:52 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.