Vibration - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2013, 01:11 PM   #1
Focusonthis03
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105257
Location: Gloucester, NJ
What I Drive: 2003,blue, SE

Posts: 22
FF Reputation: 1 Focusonthis03 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Vibration

When I start my 2001 Focus SE in the morning the rpms are about 1200, but after a few minutes it idles down to around 600. When I put it into gear and start driving I get a vibration. Even at a stop sign it vibrates ungodly. What could be making it vibrate like that.


Focusonthis03 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-04-2013, 03:05 PM   #2
Pb-foot
Focus Enthusiast
 
Pb-foot's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Fan#: 62873
Location: Orfordville, WI
What I Drive: 2004 Silver 3dr SVTF w/EAP

Posts: 74
FF Reputation: 1 Pb-foot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
If it's not bucking and idleing oddly, or bogging, then it's probably a motor mount that's gone bad... most likely the passenger side mount.
__________________
Stockholm Getaway - 465 hp Cosworth vs Supra - see it on YouTube
Pb-foot is offline  
    Reply With Quote
Old 11-05-2013, 08:56 AM   #3
Leora83
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69136
Location: Ottawa, Canada
What I Drive: 2003 ZX5 chrome yellow

Posts: 548
FF Reputation: 1 Leora83 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I second the mount diagnosis.
Buy the Ford OEM, at least for the passenger side.
Leora83 is offline  
    Reply With Quote
Old 11-05-2013, 12:21 PM   #4
Logrim
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2013
Fan#: 119686
Location: Road Salt SUX, MI
What I Drive: 2000 Pitch Black ZX3

Posts: 67
FF Reputation: 1 Logrim Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I am on board with the rest of these guys. Mine just recently had the same problem. Passenger side motor mount was junk. I replaced it and its nice and quite in the passenger compartment again (as quite as it can be with a FSWERKS Race exhaust...)
Logrim is offline  
    Reply With Quote
Old 11-05-2013, 06:33 PM   #5
zetecDon
Where am I?
 
zetecDon's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Fan#: 62506
Location: east of Cincinnati, Ohio, OH
What I Drive: 02 ZX3, 02 MX-5

Posts: 7,556
FF Reputation: 28 zetecDon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (45)
Moved to "General Technical Chat".
zetecDon is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.