Replaced starter motor, Nothing happens - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2013, 04:43 PM   #1
shpaco86
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 118753
Location: Indianapolis, IN
What I Drive: 2002 svt focus

Posts: 3
FF Reputation: 1 shpaco86 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Replaced starter motor, Nothing happens

Hello, I just replaced the starter motor on my 02 focus SVT. the old starter would just spin without the armature engaging, and wouldn't stop until the battery was disconnected. I've been push starting it (the most annoying thing ever). I replaced the starter with a used on i got off ebay. I checked it at autozone, and it was a good known starter prior to install. I have no engagement, no clicking, i don't even think that the relay is operative. It's frustrating as all get out. I've replaced numerous starters and a variety of cars and i've never had this problem. Also the battery connection is tight, and from a visual inspection of the cable, appears to be corrosion free. I can still pop the clutch and she starts up. Any ideas or suggestions?! Please help!


shpaco86 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-29-2013, 10:54 PM   #2
waraya
Focus Enthusiast
 
Join Date: May 2013
Fan#: 114416
Location: Canton, GA
What I Drive: 2003 Ford Focus SVT (black)

Posts: 107
FF Reputation: 1 waraya Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
you sure the little cable is seated in the connector correctly???
waraya is offline  
    Reply With Quote
Old 10-30-2013, 12:44 PM   #3
cheap sleeper
Focus Enthusiast
 
cheap sleeper's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Fan#: 59848
Location: florida, FL
What I Drive: 2001 black zx3

Posts: 309
FF Reputation: 3 cheap sleeper Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
if your'e getting absolutely nothing, I would suspect a connection isn't re-hooked. Ground side maybe? Dumb I know, but I've had stoner moments like that. Also, is your power wire from the batt to it burned/ melted anywhere along the way? That was a common issue.
cheap sleeper is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:04 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.