Need help!!!! - Page 3 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2013, 12:54 AM   #21
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
ill try the local performance shop tomorrow and see what they come up with
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-28-2013, 01:00 AM   #22
Leora83
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69136
Location: Ottawa, Canada
What I Drive: 2003 ZX5 chrome yellow

Posts: 541
FF Reputation: 1 Leora83 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
$130 for the plug? Holy ripoff! And nothing online?

Cut your bad plug off and go junkyard hunting with that one for comparison. The Contour did have the Zetec but I'm not sure which years...also '99 ZX2 Escort, IIRC.
Leora83 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-28-2013, 01:05 AM   #23
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
not that i can find im at the point now that ill take coil and plug off any zetec motor and splice it in. long as it has the 3 wires i should be good to go lol
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-30-2013, 11:18 PM   #24
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
got the plug and coil from a junkyard... the plug is fine but the coil has a cracked casing on it... and i cant get any fire out of it. is it dickered?
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-01-2013, 08:26 AM   #25
Leora83
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69136
Location: Ottawa, Canada
What I Drive: 2003 ZX5 chrome yellow

Posts: 541
FF Reputation: 1 Leora83 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Yes, coil is shot if it's cracked.
Leora83 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-02-2013, 04:37 PM   #26
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
bit the bullet and bought all new plugs wires coil harness plug still no go...
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-02-2013, 04:56 PM   #27
Leora83
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69136
Location: Ottawa, Canada
What I Drive: 2003 ZX5 chrome yellow

Posts: 541
FF Reputation: 1 Leora83 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Crap.
You're sure there aren't any more wiring surprises still hiding? Still doing the same thing, or new symptoms?
Leora83 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-02-2013, 05:00 PM   #28
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It rolls gets its fuel but no spark... Every thing works again. Ill see if its throwing a code tomorrow.
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-04-2013, 01:00 PM   #29
zetec035
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2013
Fan#: 119219
Location: Bridgewater, Canada
What I Drive: 2003 red ZTS

Posts: 58
FF Reputation: 1 zetec035 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
No. Codes would the ignition relay play a part in this?
zetec035 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-04-2013, 01:22 PM   #30
FoMoCus
Focus Enthusiast
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 109390
Location: Jacksonville, FL
What I Drive: 2002 Focus ZX3 Dark Shadow Gray

Posts: 127
FF Reputation: 1 FoMoCus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Did you fix the melted wiring harness from the exhaust yet? Maybe you have a break in a wire there. Could also be a bad computer like you were afraid of earlier. They're harder than most people think to fry, but once bad they can be hard to diagnose.
FoMoCus is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:10 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.