Ok at a loss for ideas... - Page 2 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Forced Induction

General Forced Induction The place to chat about turbochargers, superchargers nitrous systems and custom engine fabrications.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2013, 11:20 PM   #11
Ger's 2012 Focus
Focus Rookie
 
Ger's 2012 Focus's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107783
Location: San Bernardino, United States
What I Drive: 2012 Race Red SE Focus HB

Posts: 22
FF Reputation: 1 Ger's 2012 Focus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Sell!
__________________
Ger Brassfield - owner of the flaming race red HB
Someone wants to go off-roading in a Focus.......SERIOUSLY???
After driving this car and exiting same, my thoughts are ..."Dang, this car sits LOW!!"
Ger's 2012 Focus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-23-2013, 11:42 PM   #12
Turbo Turtle
Fins Up!
 
Turbo Turtle's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Fan#: 32772
Location: Calera, AL
What I Drive: Miata, STi, GSXR1k

Posts: 4,747
Points 20,705, Level 90
Points: 20,705, Level: 90 Points: 20,705, Level: 90 Points: 20,705, Level: 90
Level Up 72% Completed
Level up: 72% Level up: 72% Level up: 72%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 54 Turbo Turtle Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (25)
he already tried lol
__________________
Turbo Turtle Garage
Mig and Tig fabrication, engine building


facebook.com/TurboTurtleGarage
TurboTurtleFab@gmail.com
Turbo Turtle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 01:23 AM   #13
ZXthrizzle05
TURBO ZX3
 
ZXthrizzle05's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Fan#: 24434
Location: Marysville, WA
What I Drive: 2007 mazda 3 I sport, TURBO ZX3

Posts: 8,465
Points 50,433, Level 100
Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 6 ZXthrizzle05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
I wanted to buy it lol. but its a lot of $ but worth it IMO. im glad he still has it as well. ill switch with you lol you can have the misfire that doesn't exist but sounds and shows in datalogs that it exists and ill have the random no start
__________________
FF MODERATOR
RISE AGAIN EGGYOLK302 WHP 274 WTQ ZETEC CREW #271
RIFF CREW
ZXthrizzle05 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 02:33 PM   #14
focuzed1
Focus Fanatic
 
focuzed1's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Fan#: 10722
Location: sumter, SC
What I Drive: 2002 liquid grey zx3

Posts: 1,852
FF Reputation: 16 focuzed1 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (15)
Quote:
Originally Posted by Turbo Turtle View Post
he already tried lol
Yep sure did then thought am i crazy why the hell would i sell this monster.Once i got it all put back together i realized how much i missed driving it. Its the main car i drive now. Even with an ls swapped fd sitting in my drive way. (course the focus is WAY faster.. haha)

Quote:
I had the same problem at one point, ended up being in the tune. use to happen to me all the time at the gas pump, if i would wait 5-10 min it would start right up.
That was my first thought years ago when it first popped up. I talked to tom about it (that was when he was tuning it) He couldnt find anything. So then i talked to my current tuner he couldnt find anything. Like i said the car runs great otherwise and if i give it some time it cranks right up.

what part of the tune was it in for you Roush?

Quote:
could the injectors somehow keep spraying for a second after you turn off the car? if it smells rich when you fire it back up, sounds like there is some extra fuel that dumped somewhere. that would explain the 5mins for the fuel to evaporate/settle so the car would start. maybe an o-ring issue?
I thought this too Thats why i tried beating the fuel to the injector by starting quickly as well as sitting there for a min or so with my foot on the gas hoping it would allow for faster evaporation (without cranking it). But nothing seems to work. Some times it cranks right up But 99% of the time it just spins and doesnt start.

Quote:
I wanted to buy it lol. but its a lot of $ but worth it IMO. im glad he still has it as well. ill switch with you lol you can have the misfire that doesn't exist but sounds and shows in datalogs that it exists and ill have the random no start
Sure ill trade you your crazy car plus say 20k and ill give you my car.. haha. Not sure what this new head did but it feels soo much stronger than it ever did. I rewrapped the turbo mani and down pipe leaving the old wrap on there and i spools a couple of hundred rpm sooner. Its nice to barely hit the throttle and it spools.. It spooled fast before now its just nuts.. pretty much no turbo lag at all now.. LOOVVEEE ITTT!!!!

Just wish It would stop doing this starting thing. Like roush said it really only bothers me when im getting gas most of the other times im away from the car long enough that its not an issue. Thats why ive been able to deal with it for so long. Im just back on my rant to have it perfect.
__________________
Too Fast For Me... TONS OF WHP... GOBBS OF WTQ......
Go ahead put your car where your mouth is....
focuzed1 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 03:34 PM   #15
mikealicious
'Merica
 
mikealicious's Avatar
 
Join Date: May 2007
Fan#: 47077
Location: Bay Area, Cali, United States
What I Drive: 2002 Black SVT (gone), 2012 SEL

Posts: 1,701
FF Reputation: 8 mikealicious Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
man. I'm at a loss on this one. haven't the slightest idea what it is. have you tried a quick google search to see if other types of cars have had similar problems? like a different platform, but same issue?

and do you have any videos of your focus? like rowing through the gears or something?
__________________
Visit here to see fast cars and races. ---> YouTube: mikealicious2k5
mikealicious is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 03:43 PM   #16
mikealicious
'Merica
 
mikealicious's Avatar
 
Join Date: May 2007
Fan#: 47077
Location: Bay Area, Cali, United States
What I Drive: 2002 Black SVT (gone), 2012 SEL

Posts: 1,701
FF Reputation: 8 mikealicious Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
did a quick google search and found some things you could check to rule out

http://answers.yahoo.com/question/in...1182019AATbUcq

http://www.thirdgen.org/techboard/te...-turn-off.html

looks like a fuel pump relay, "faulty temperature sender" (not sure what that is), or possible corrosion on the battery cable?
__________________
Visit here to see fast cars and races. ---> YouTube: mikealicious2k5
mikealicious is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 09:52 PM   #17
ZXthrizzle05
TURBO ZX3
 
ZXthrizzle05's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Fan#: 24434
Location: Marysville, WA
What I Drive: 2007 mazda 3 I sport, TURBO ZX3

Posts: 8,465
Points 50,433, Level 100
Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 6 ZXthrizzle05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
sounds like a fair trade
__________________
FF MODERATOR
RISE AGAIN EGGYOLK302 WHP 274 WTQ ZETEC CREW #271
RIFF CREW
ZXthrizzle05 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 11:01 PM   #18
PSUrivie
Focus Fanatic
 
PSUrivie's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67329
Location: Elkridge, MD
What I Drive: Boostin in the Mid-A

Posts: 2,062
Points 7,033, Level 55
Points: 7,033, Level: 55 Points: 7,033, Level: 55 Points: 7,033, Level: 55
Level Up 42% Completed
Level up: 42% Level up: 42% Level up: 42%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 15 PSUrivie Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (10)
My buddy had this same kind of issue. Check the pigtail going to your crank sensor.
__________________
No I don't think my car needs "moar low". I apologize to everyone for my car not looking like all the other Foci at FR14.
PSUrivie is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2013, 11:27 PM   #19
Turbo Turtle
Fins Up!
 
Turbo Turtle's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Fan#: 32772
Location: Calera, AL
What I Drive: Miata, STi, GSXR1k

Posts: 4,747
Points 20,705, Level 90
Points: 20,705, Level: 90 Points: 20,705, Level: 90 Points: 20,705, Level: 90
Level Up 72% Completed
Level up: 72% Level up: 72% Level up: 72%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 54 Turbo Turtle Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (25)
have you tried shutting the car off with out turning the key all the way to lock. just turn it back to acc leaving every thing powered including ecu and the fuel pump should not reprime the next crank. its worth a try just to see how it reacts

Tim
__________________
Turbo Turtle Garage
Mig and Tig fabrication, engine building


facebook.com/TurboTurtleGarage
TurboTurtleFab@gmail.com
Turbo Turtle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2013, 07:59 PM   #20
focuzed1
Focus Fanatic
 
focuzed1's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Fan#: 10722
Location: sumter, SC
What I Drive: 2002 liquid grey zx3

Posts: 1,852
FF Reputation: 16 focuzed1 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (15)
Quote:
Originally Posted by mikealicious View Post
did a quick google search and found some things you could check to rule out

http://answers.yahoo.com/question/in...1182019AATbUcq

http://www.thirdgen.org/techboard/te...-turn-off.html

looks like a fuel pump relay, "faulty temperature sender" (not sure what that is), or possible corrosion on the battery cable?
If any of those were the problem it wouldnt happen only when i shut off the car. I thought temp sensor but it doesnt matter if the car is warmed up or not. the fuel pump relay would be most likely always a problem and would see it when driving the car too or when ever. My problems is only when i shut the car of and try to start it for a specific time.

Quote:
My buddy had this same kind of issue. Check the pigtail going to your crank sensor.
Checked that, years ago. and looks good. even changed the sensor twice.

Quote:
have you tried shutting the car off with out turning the key all the way to lock. just turn it back to acc leaving every thing powered including ecu and the fuel pump should not reprime the next crank. its worth a try just to see how it reacts
If that was the problem then why does it start if i shut it off and then immediately start it back up. But ill try it.
__________________
Too Fast For Me... TONS OF WHP... GOBBS OF WTQ......
Go ahead put your car where your mouth is....
focuzed1 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat