A new semi-tuning option? - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > DURATEC Ti-VCT Performance (2012-Current)

DURATEC Ti-VCT Performance (2012-Current) The place to chat about any Duratec 2.0L Ti-VCT engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2013, 02:26 PM   #1
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
A new semi-tuning option?

JMS MAM

Click the link and check out the video for the 2011+ Ford install. The 2012 Focus is mentioned in the video.

I have emailed them for other tuning options. Maybe they are working on things? Wishful thinking? Who knows?


TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-01-2013, 02:27 PM   #2
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Video Link

For the lazy...
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 03:10 PM   #3
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
I have gotten a response back already. I need to send either my ECU code or strategy to see if they may be able to configure a tuner (not the item mentioned above) for my application.
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 03:39 PM   #4
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Where is the fracking ecu code on this thing? Why did Ford quit putting them in the door jam? Jeez.
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 06:11 PM   #5
suss6052
Focus Addict
 
suss6052's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95752
Location: ..., MI
What I Drive: 2013 Ford Focus ST2 Ingot Silver

Posts: 12,274
FF Reputation: 23 suss6052 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by TORQUERULES View Post
Where is the fracking ecu code on this thing? Why did Ford quit putting them in the door jam? Jeez.
The PCM is in a box behind the left front wheel arch liner. The Bosch motronic unit is inside with the PCM codes on a label afaik. I haven't looked at mine, but I've seen it in the manual, and from pictures from other sonic crew members...
__________________
Moderator for: DURATEC Ti-VCT Performance, ST Performance, MK3 Focus
suss6052 is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 08:43 PM   #6
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by suss6052 View Post
The PCM is in a box behind the left front wheel arch liner. The Bosch motronic unit is inside with the PCM codes on a label afaik. I haven't looked at mine, but I've seen it in the manual, and from pictures from other sonic crew members...
Jesus, what were they thinking?

I'll just hook an SCT XF3 tuner to the OBD II port and see if I can pull the strategy that way.
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 08:45 PM   #7
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by suss6052 View Post
The PCM is in a box behind the left front wheel arch liner. The Bosch motronic unit is inside with the PCM codes on a label afaik. I haven't looked at mine, but I've seen it in the manual, and from pictures from other sonic crew members...
I saw where people were pulling the fender liner to look for the code. Just seemed like overkill. Ford used to put them on both the ECU and on a separate sticker (usually in the door jam).
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-01-2013, 09:06 PM   #8
suss6052
Focus Addict
 
suss6052's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95752
Location: ..., MI
What I Drive: 2013 Ford Focus ST2 Ingot Silver

Posts: 12,274
FF Reputation: 23 suss6052 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by TORQUERULES View Post
I saw where people were pulling the fender liner to look for the code. Just seemed like overkill. Ford used to put them on both the ECU and on a separate sticker (usually in the door jam).
They don't want people tampering with the ECU, at least not without you paying them for access to the data, or being a preferred supplier, or so it seems.

Ford would be the one you'd need to ask, but its unlikely that you'd get any response.
__________________
Moderator for: DURATEC Ti-VCT Performance, ST Performance, MK3 Focus
suss6052 is offline  
    Reply With Quote
Old 02-03-2013, 12:19 PM   #9
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
I hooked an SCT XF3 to the car and was able to pull the info I need. The tuner can at least read the ECU.

Strategy: HFCK055 TQZL3T8

PCM SW ID: CM5A-14C204-AKD BU6P-7J104-AL
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Old 02-03-2013, 12:20 PM   #10
TORQUERULES
The Professor
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1083
Location: Ripley, WV
What I Drive: '13 Mazdaspeed 3; '87 'Stang

Posts: 2,658
FF Reputation: 9 TORQUERULES Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Thus there is NO compatibility issue. Just an un-willingness from SCT to tune the car I think.
TORQUERULES is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.