Ugh! Yet another issue with my focus! - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2013, 06:49 PM   #11
lildisco
RespectMyAuthoritah!
 
lildisco's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Fan#: 5761
Location: Cleveland, Ohio, OH
What I Drive: 06 Mazda6i, 08 Mazda CX7 GT AWD

Posts: 6,626
FF Reputation: 47 lildisco Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (8)
Brett, my 08 E-150 just had an alternator rebuilt. 1 of my diodes was bad & was draining my battery very slowly. It died earlier in the week & had to jump it (left my 4 ways on for an hour & a half, my fault) & i put it on my battery tender over night & is usually green in a few hours. It was yellow (charging) when i went it to start it. It started right up, but i went later in the day to a place that rebuilds alternators & they did a test. It passed the load test running & right after running. He went & grabbed the diode tester & it failed. He said it was quite common & could rebuild it within a day.

Got it installed & my scangauge showed my alternator was putting out 14.4 volts & 14.2 volts with my hi-beams, 4 ways, led flashers, defrost & blower on high.

My battery is 2 1/2 years old & i think it's 850 cca. I'm not sure, but till this past week, i really haven't had any issues.
__________________
"I flushed a bag of skittles down the toilet yesterday and watched a NASCAR race in 8 seconds flat."
06 Spring Into Focus Best Sedan/Wagon Winner

03 SE SVT Wannabe (sold) to help pay for my 08 Cooper Red Mazda CX7 AWD GT
lildisco is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-01-2013, 07:14 PM   #12
bringler26
FUBARCUS
 
bringler26's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Fan#: 59705
Location: Mentor, OH
What I Drive: 03 ZX3 & 07 Impreza 2.5i

Posts: 5,659
FF Reputation: 29 bringler26 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Good info. I think my battery is 4 years old. The alternator could be going. I'm fairly certain its the original. Showed 14.8v
__________________
2003 Ford Focus ZX3("FUBARCUS" was "Brokus") - old and still busted
2007 Subaru Impreza 2.5i - current DD
Quote:
Originally Posted by zetecDon View Post
I always moderate naked!
bringler26 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.