Constant Startup Problem - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-27-2013, 01:27 PM   #1
brandnewquiet
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 109158
Location: Nelson, NH
What I Drive: 2005 Blue ZX4 SE

Posts: 2
FF Reputation: 1 brandnewquiet Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Constant Startup Problem

Hello,

I have an '05 Focus Zx4, which I have owned since March 2010. On and off, it has a problem where it won't start. I've taken it to garages and am always told it's this or that, and replacing whatever "issue' part there is never seems to fix the problem.

I've replaced the battery several times, just got new battery terminal connections, have a new starter... still happening. The person helping me thinks it might be an issue with a connective wire to the battery so that, even though the battery is putting out enough power, it isn't actually getting to the car adequately.

Has anyone had this problem or have any ideas what it could be/what the best course of action would be? I love this car but spending 100's of dollars to not fix something is getting old!

Thank you!


brandnewquiet is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2013, 07:24 PM   #2
#1fordfan
Focus Enthusiast
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83143
Location: Quincy, IL
What I Drive: 2005 white se zx4

Posts: 450
FF Reputation: 3 #1fordfan Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Are you talking about the engine is cranking but won't start or not starting like not turning over at all?
#1fordfan is offline  
    Reply With Quote
Old 01-27-2013, 09:02 PM   #3
brandnewquiet
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 109158
Location: Nelson, NH
What I Drive: 2005 Blue ZX4 SE

Posts: 2
FF Reputation: 1 brandnewquiet Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It wont turn over, only clicks like its the starter but the starter is new
brandnewquiet is offline  
    Reply With Quote
Old 01-27-2013, 11:05 PM   #4
sailor
"Elder"
 
sailor's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Fan#: 57268
Location: Williamsville, NY
What I Drive: 2004 Pitch Black ZTS 2.3 5spd.

Posts: 11,638
FF Reputation: 60 sailor Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Has the negative cable attachment to the engine been removed & cleaned?
sailor is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:19 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.