Sony stereo isn't 'remembering' settings - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2013, 04:14 PM   #1
antoniakmm
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108792
Location: Tennessee, TN
What I Drive: 2001 Green LX

Posts: 21
Points 177, Level 3
Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3
Level Up 54% Completed
Level up: 54% Level up: 54% Level up: 54%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 antoniakmm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Question Sony stereo isn't 'remembering' settings

Recently I've begun to really learn about cars and start to fix the little annoying things about my '03, so here's the next step.

I have the Sony Xplod Mex Bt5100, a bluetooth stereo, installed.. It's been in there about a year and some change.

Ever since I've had it in there, though, I have one problem: the stereo isn't (correctly) hooked up. For instance, if I set the clock to the current time, by the time I take the key out and put it back in, it resets to 1:00 (along with all my other settings). Along with this, any time I play a CD, if the car turns off it will also reset back to track one.

However, it does keep my phone's settings which is weird. (My iPhone connects via Bluetooth when my car starts).

I have figured that it has some problem to do with the constant, but I just cannot figure it out.

After searching Google, someone on Yahoo answers suggested to switch the yellow and red wires because aftermarket stereos have those switched occasionally. It didn't turn on after I did this, so the problem must be elsewhere.

It's only a minor annoyance, but I would love to fix this. Thank you to anyone who can help me. You guys are awesome, and I've been relying on you so much to (finally) learn about my car!


antoniakmm is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-20-2013, 07:02 PM   #2
Kipp
FocusFest Event Team
 
Kipp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Fan#: 31300
Location: Kansas City, KS
What I Drive: 2013 F150 4x4 5.0, 2014 HD 883 Iron

Posts: 2,362
Points 4,517, Level 42
Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42
Level Up 84% Completed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 9 Kipp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
did the car originally have the blaupunkt headunit in it with the VW harness? it's common to get the constant and acc wires not correctly wired in those.
__________________
2013 F150 4x4 SCrew XLT 5.0L
Midwest Crew #22
Official FocusFest Event Planner
Kipp is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-20-2013, 07:04 PM   #3
antoniakmm
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108792
Location: Tennessee, TN
What I Drive: 2001 Green LX

Posts: 21
Points 177, Level 3
Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3
Level Up 54% Completed
Level up: 54% Level up: 54% Level up: 54%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 antoniakmm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Yes. It did have the Blaupunkt unit. As far as the harness goes, I had to buy the VW harness, as strangely they did not have one for the 2003 Focus. Everything works besides what I described above.
antoniakmm is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-20-2013, 07:09 PM   #4
Kipp
FocusFest Event Team
 
Kipp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Fan#: 31300
Location: Kansas City, KS
What I Drive: 2013 F150 4x4 5.0, 2014 HD 883 Iron

Posts: 2,362
Points 4,517, Level 42
Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42
Level Up 84% Completed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 9 Kipp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
that could be your problem then. if a focus has the VW harness then you need to switch the constant and acc wires when you put an aftermarket headunit in it. i.e. red to yellow and yellow to red.
__________________
2013 F150 4x4 SCrew XLT 5.0L
Midwest Crew #22
Official FocusFest Event Planner
Kipp is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 08:55 AM   #5
antoniakmm
Focus Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Fan#: 108792
Location: Tennessee, TN
What I Drive: 2001 Green LX

Posts: 21
Points 177, Level 3
Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3 Points: 177, Level: 3
Level Up 54% Completed
Level up: 54% Level up: 54% Level up: 54%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 antoniakmm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
It worked... Thank you so much!
antoniakmm is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-21-2013, 05:53 PM   #6
Kipp
FocusFest Event Team
 
Kipp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Fan#: 31300
Location: Kansas City, KS
What I Drive: 2013 F150 4x4 5.0, 2014 HD 883 Iron

Posts: 2,362
Points 4,517, Level 42
Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42 Points: 4,517, Level: 42
Level Up 84% Completed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 9 Kipp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
no prob, glad to help.
__________________
2013 F150 4x4 SCrew XLT 5.0L
Midwest Crew #22
Official FocusFest Event Planner
Kipp is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat