intermittent weak starting - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2012, 12:21 PM   #1
silverbrokefocus
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107202
Location: central, AR
What I Drive: 2010 silver se

Posts: 14
FF Reputation: 1 silverbrokefocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
intermittent weak starting

Hey everyone this is my first post any help would be appreciated. I'm having starting issues. I went to start up my 2010 se yesterday & it rolled the engine over very slowly & barely started. I've noticed lately it was not starting with the same pep it used to but never like this. So I stopped & got a new battery an my way home yesterday but didn't install it. Tried starting it this morning & it started just fine. I'm just trying to figure out what the problem is before putting in a battery that it doesn't need. Just wondering if anyone else has had a problem like this. The car has 39,000 miles on it if that helps. Thanks for any help.


silverbrokefocus is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-11-2012, 12:37 PM   #2
elsolo
Focus Fanatic
 
elsolo's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96835
Location: Long Beach, CA
What I Drive: 2003 dark shadow grey metallic ZX3

Posts: 2,172
FF Reputation: 17 elsolo Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Before installing or buying a battery you might not need, did you try "load testing" the current battery?

I would also clean the terminals and inspect the cables before committing to a new battery.
elsolo is offline  
    Reply With Quote
Old 12-11-2012, 01:14 PM   #3
silverbrokefocus
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107202
Location: central, AR
What I Drive: 2010 silver se

Posts: 14
FF Reputation: 1 silverbrokefocus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
The guys where I bought the new battery told me to bring the old battery back today & they'd test it for me. I got to them right at closing last night or I'd have done it yesterday. I was just wondering if there might be a specific problem to look out for or if anyone else has had a problem like this. I've had a bad connection or corrosion cause a no start before but never a weak start like this?
silverbrokefocus is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:53 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.