Strangest electrical problem ever??? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2012, 09:20 PM   #1
GreySkorpion
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,079
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Strangest electrical problem ever???

So I hooked up my Pioneer head unit by hard wiring it. I hooked up the ground, constant and acc wires according to my Haynes manual. The only wire on the radio harness not used was the amp/power antenna relay wire and the only wire from the cars harness not used was the illumination wire. Now my cruise control only will work when the stereo is off. What did I do wrong?



Last edited by GreySkorpion; 12-03-2012 at 11:29 PM.
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-2012, 09:38 PM   #2
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,501
FF Reputation: 48 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Wrong yellow wire from the car side ...
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is offline  
    Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:51 PM   #3
GreySkorpion
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,079
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
So look for the other wire to use? I am at work and will take it apart about 8:00 am tomorrow morning. I can't recall what other car wires weren't used, I know the illumination one was not, it does seem like there was another wire.
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:20 PM   #4
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,501
FF Reputation: 48 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Just checking the wire diagram.
Don't know why I was thinking yellow ...

Notice the Orange/Black and Black Orange?





__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is offline  
    Reply With Quote
Old 12-03-2012, 11:27 PM   #5
GreySkorpion
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,079
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
I have a blaupunkt if it matters. So you are saying to hook the orange/black to my current yellow connection instead? I know I didn't hook up the orange/black because my diagram says it illumination and the Pioneer doesn't call for it to be hooked up.
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote
Old 12-04-2012, 01:10 AM   #6
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,501
FF Reputation: 48 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
I'm saying you may have mixed up the og/bk and bk/og.
I can see that disabling CC.
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is offline  
    Reply With Quote
Old 12-04-2012, 01:15 AM   #7
GreySkorpion
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,079
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Okay I see it now. I will report back in the morning, thanks!
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:43 AM   #8
GreySkorpion
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,079
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Got it, thanks! For some reason I hooked my blue amp wire to the pcm, I have no idea why, what a dumb ass I am.....
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:08 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.