MFT 3.5.1 bugs - Page 10 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-19-2012, 04:44 PM   #91
PratoN
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 3,754
FF Reputation: 10 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Dick W View Post
Mind numbing. This was worked in every other version over the last year. The "best" version yet and this is all of a sudden broken.
Since their current testing method obviously isn't working, I suggest they make a tree diagram of every screen and make sure they have the correct alpha-numerical buttons allowed for each user-editable field...
__________________
2012 FF Ti HB Kona Blue, Built 5/24/2011, 401A + Ti Handling Package, Parking Technology Package, Winter Package, Moonroof, and MFT w/NAV at v3.6 91k miles and counting...
PratoN is online now  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-21-2012, 11:33 AM   #92
oritpro
Focus Enthusiast
 
oritpro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96148
Location: Portland, OR
What I Drive: 2012 Subaru Impreza Sport Limited

Posts: 441
FF Reputation: 2 oritpro Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My experience with v3.5.1 after one week (MFT no/NAV).

The Good
* Call quality is 1000% better! HFP is actually usable now.
* The system only crashed once this week!

The Bad
* Sometimes I have to manually power the climate system back on after starting the car.
* Sometimes I have to manually power the entertainment system back on after starting the car.
* Voice recognition is worse. Repeat the same command three times in a row to play a specific artist, get three different results.
* Can't answer incoming calls using the button on the steering wheel most of the time. I have to press the button multiple times to get it to answer.
* PAN still doesn't work right. I am pretty sure it's not my phone since I have it working fine with a Raspberry Pi and two Intel based Linux systems in my home lab.

All this after one week and I did a master reset pre and post update. Maybe I should run delayedreboot at least once a day now? The first four issues listed are new.
oritpro is offline  
    Reply With Quote
Old 12-21-2012, 12:04 PM   #93
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,866
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by oritpro View Post
* Voice recognition is worse. Repeat the same command three times in a row to play a specific artist, get three different results.
Sorry to hear that. I know the pain. Going from 2.11 to 3.0.2 completely destroyed my voice commands, unusable for music. 3.5.1 made mine a lot better. Still not as good as 2.11 but way way better than the complete inability to use them I had with 3.0.2.

Still amazes me that while we all are installing the same software into cars with the same hardware the overall result can vary so significantly from person to person.
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is offline  
    Reply With Quote
Old 12-21-2012, 03:35 PM   #94
oritpro
Focus Enthusiast
 
oritpro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96148
Location: Portland, OR
What I Drive: 2012 Subaru Impreza Sport Limited

Posts: 441
FF Reputation: 2 oritpro Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
Sorry to hear that. I know the pain. Going from 2.11 to 3.0.2 completely destroyed my voice commands, unusable for music. 3.5.1 made mine a lot better. Still not as good as 2.11 but way way better than the complete inability to use them I had with 3.0.2.

Still amazes me that while we all are installing the same software into cars with the same hardware the overall result can vary so significantly from person to person.
Call quality was the main reason I upgraded. It was so bad that the person on the other end really had to strain to hear. A Ford rep called me while I was in the car one day during the Summer and we had to cut the call short because it was so unintelligible.

Voice recognition seems to be having trouble with certain phrases that weren't a problem with v3.02 or v3.2.2.

Now if they could just unbreak some of this stuff the system wouldn't be half bad.
oritpro is offline  
    Reply With Quote
Old 12-27-2012, 02:11 AM   #95
e30og
Focus Enthusiast
 
e30og's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 83765
Location: Baltimore, MD
What I Drive: '13 SG 4dr, Manual

Posts: 533
FF Reputation: 2 e30og Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
voice control wont work at all anymore

it was flawless before and I routinely was able to enter navi destinations on the first try using voice commands.

now I hit the button and no 'beep' or 'please say a command'. It just says listening with the little icon, nothing works. wtf happened?!
e30og is offline  
    Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:00 AM   #96
smizak
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 92058
Location: Buffalo, NY
What I Drive: 2012 Black SEL

Posts: 219
FF Reputation: 2 smizak Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by BlazeFocus View Post
Big indexed libraries of songs on thumb-drives trip up MFT bad.
Pretty pathetic in this day & age, when you stop and really think about it.
I've got 5500+ songs on a 32GB thumb drive and it indexes and builds commands in about two minutes.

It's a PITA, but the key to getting that to work right is to make sure ALL of your MP3's are the same file format, same bitrate, same ID3 tags, etc, etc......
smizak is offline  
    Reply With Quote
Old 12-27-2012, 10:34 AM   #97
PratoN
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 3,754
FF Reputation: 10 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by e30og View Post
voice control wont work at all anymore

it was flawless before and I routinely was able to enter navi destinations on the first try using voice commands.

now I hit the button and no 'beep' or 'please say a command'. It just says listening with the little icon, nothing works. wtf happened?!
Sometimes it gets hung up, I guess. Whenever this happened to me, it meant there was about to be a "Performing System Maintenance" screen. I would use the delayedreboot to force it and it would go back to normal.
__________________
2012 FF Ti HB Kona Blue, Built 5/24/2011, 401A + Ti Handling Package, Parking Technology Package, Winter Package, Moonroof, and MFT w/NAV at v3.6 91k miles and counting...
PratoN is online now  
    Reply With Quote
Old 12-27-2012, 10:49 AM   #98
dragonpalm
Focus Enthusiast
 
dragonpalm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104183
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2013 White Platinum Titanium Sedan

Posts: 180
FF Reputation: 3 dragonpalm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
A few posts back, I reported that 3.5.1 has a bug that auto advances songs on its own (BT streaming on Spotify & Rdio). So in order to listen to music, I toggle off "Bluetooth Audio" and plug my phone into the USB. No problem.

But I noticed last week that my BT Audio screen no longer had the track number and elapse time displayed. So I toggled "Bluetooth Audio" back on and surprisingly, it worked flawlessly!

It worked for about a week and then one day, I get into the car and the track number and elapse time display was back...and so was the track auto advance bug. Damn.

My question is why is this happening? I have not done ANYTHING to the system. No master resets, delayed reboots, anything.
How can MFT change itself, by itself? I'm guessing it has to do with performing its own maintenance. By why does it fix, then break itself on its own?
dragonpalm is offline  
    Reply With Quote
Old 12-27-2012, 08:47 PM   #99
jjeremyy
Focus Rookie
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87605
Location: San Francisco, CA
What I Drive: 2014 ST

Posts: 23
FF Reputation: 1 jjeremyy Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by slybarman View Post
I am experiencing this as well.

Sent from my Galaxy Note 2 using FF Mobile.
I had this issue as well. Deleted Sync from my phone, deleted my phone from the car, paired again and now I'm hearing text messages. I also noticed that the car defaulted itself to not do anything when a message came in.

The only two issues I've noticed are with the climate system and voice commands. The climate system is always off when I turn on the car, and some of the voice commands it seems to be unsure of. I say "call mom" and it shows a list of 5 options. Mom is always #1, but I never had to pick from a list with any previous version including 3.2.2.
jjeremyy is offline  
    Reply With Quote
Old 12-29-2012, 12:59 AM   #100
e30og
Focus Enthusiast
 
e30og's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 83765
Location: Baltimore, MD
What I Drive: '13 SG 4dr, Manual

Posts: 533
FF Reputation: 2 e30og Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by PratoN View Post
Sometimes it gets hung up, I guess. Whenever this happened to me, it meant there was about to be a "Performing System Maintenance" screen. I would use the delayedreboot to force it and it would go back to normal.
pulling the fuse worked lol. Then it hung up in the middle of DC while I had no clue where I was! pulled over for a few restarts, fiddled with GPS card, then all was well (except it did a system maintenance or something once we arrived, had a big progress bar)
e30og is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.