MFT 3.5 Bluetooth oddity - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2012, 08:24 AM   #11
TehMark
Focus Addict
 
TehMark's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87530
Location: Space, United States
What I Drive: 2012 Blue Focus Titanium Hatch

Posts: 624
FF Reputation: 2 TehMark Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
hmm, yeah, i didn't have any drop outs on my way into work this morning as well. maybe the master reset fixed it. I've got a 3 hour drive this weekend so that'll be a great test :D
__________________
(╯□)╯︵ ┻━┻
TehMark is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-16-2012, 01:41 PM   #12
dragonpalm
Focus Enthusiast
 
dragonpalm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104183
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2013 White Platinum Titanium Sedan

Posts: 180
FF Reputation: 3 dragonpalm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TehMark View Post
Okay, just want to throw this out there to see if anyone else is having the problem. This might just be a fluke as I haven't tested the system for an extended amount of time yet.

Issue #1: Bluetooth audio will stutter a bit during the first ~30 seconds of operation (I'm thinking turning of phone book auto download might fix this, bandwidth issue??, just speculation)

Issue #2: I was using spotify per usual and the car skipped to the next track like I had pressed the advance button. It made the sound and everything. Really odd, it did it twice on the same track so maybe it is somehow the track. Who knows.


My setup is an iphone 5, spotify premium, bluetooth only. I hope this is just a fluke because aside from this MFT is working better with my phone now than it ever has in the past. Metadata updates correctly and my phone stays paired for once. Anyone have some experience with issues like these? Also, please don't turn this into a Android vs iphone or a Microsoft blame game thread.

Thanks all
I only listen to music in the car via BT streaming and use Spotify Premium on a 4S with iOS 6.0.1 (latest). I haven't experienced #2 but #1 has happened both on 3.0.2 and on 3.5.1. It's infrequent but can happen after the first 30 seconds of operation. A song will start to lag and then skip, sometimes repeatedly and changing the track won't help. It's often just one skip but it has skipped/lagged for ~10-20 seconds before (on 3.0.2). So far on 3.5.1, I've only experienced a single skip, randomly, every once in a while. I have yet to figure out what is causing it but doing a quick reset on the phone (power button+home button) will fix it temporarily. I thought it may be a phone network connection issue but it's never skipped while off Bluetooth before.
dragonpalm is offline  
    Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:15 PM   #13
dbenney
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1195
Location: Lansing, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 265
FF Reputation: 5 dbenney Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by dragonpalm View Post
I only listen to music in the car via BT streaming and use Spotify Premium on a 4S with iOS 6.0.1 (latest). I haven't experienced #2 but #1 has happened both on 3.0.2 and on 3.5.1. It's infrequent but can happen after the first 30 seconds of operation. A song will start to lag and then skip, sometimes repeatedly and changing the track won't help. It's often just one skip but it has skipped/lagged for ~10-20 seconds before (on 3.0.2). So far on 3.5.1, I've only experienced a single skip, randomly, every once in a while. I have yet to figure out what is causing it but doing a quick reset on the phone (power button+home button) will fix it temporarily. I thought it may be a phone network connection issue but it's never skipped while off Bluetooth before.
Where the hell do I get MFT 3.5.1? I am currently running 3.2.2 and my upgrade to that went without a hitch. I didnt have the Climate issue that a lot of people here had. Do I have to go to the Dealer to get the update to 3.5.1? I have went to SMR.com and it is not showing an available update for me.
dbenney is online now  
    Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:33 PM   #14
dragonpalm
Focus Enthusiast
 
dragonpalm's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104183
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2013 White Platinum Titanium Sedan

Posts: 180
FF Reputation: 3 dragonpalm Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by dbenney View Post
Where the hell do I get MFT 3.5.1? I am currently running 3.2.2 and my upgrade to that went without a hitch. I didnt have the Climate issue that a lot of people here had. Do I have to go to the Dealer to get the update to 3.5.1? I have went to SMR.com and it is not showing an available update for me.
If you don't have navigation, you can update it yourself here. Click on the link in the PDF file. *Ford recommends that a dealer does this update so do it at your own risk.*

If you do have navigation, you will need to go to a dealer because it requires a new navigation card (A4). Some dealers may require you to prove you have an issue with your current version that 3.5.1 fixes. Some may not and will update it for you with no hassles.

But like I said, the new version does not fix the audio skip problem while using Spotify. Who knows, maybe Spotify is the problem.

Here is the original thread.
dragonpalm is offline  
    Reply With Quote
Old 11-18-2012, 09:13 AM   #15
Dick W
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91695
Location: Denver, CO
What I Drive: 2012 5dr SGM Ti/09 135i/07 CR-V

Posts: 172
FF Reputation: 2 Dick W Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I experience this playing from a USB stick so not sure the problem is a BT problem or more fundamentally a streaming data through the codec problem...
Dick W is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.