Fuse 32 keeps blowing - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus First Generation > MK1 Focus

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-22-2012, 01:12 PM   #1
Jamesnorge
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105161
Location: Sandvoll, Norway
What I Drive: Focus MK1 Ghia 1999 Silver

Posts: 2
FF Reputation: 1 Jamesnorge Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Fuse 32 keeps blowing

Hello
I'm hoping that one of you Foci experts will be able to help me with this problem.

Car affected is a British mk1 1999 Ghia.

I was out for a drive to get the groceries and when I was coming back home I noticed that the dash lights weren't on even that my headlights were.

I checked the fuses when I got home and found Fuse 32 had blown, the handbook says that this fuse is for the light switch.

Items affected by the light switch fuse blowing were, the instrument panel and heater lights, the tail lights, number plate lights and front parking lights. I think it also affects the wing mirror to some extent.

I changed the fuse and all came back to life for about two minutes when the fuse blew again.

I checked the wiring in the boot (trunk) and this looks like new from what I could see of it.

Checked the earth points in the engine bay, the one near the battery looked great but had to clean up the one opposite the steering pump.

Changed yet another fuse and all came back to life again for another few minutes.

A bit stumped at this stage.

Can you help???


Jamesnorge is offline  
    Reply With Quote
Old 10-23-2012, 06:08 PM   #2
pasta
Focus Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Fan#: 62350
Location: queens, NY
What I Drive: 2003 eap svt

Posts: 1,624
FF Reputation: 5 pasta Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (40)
did you check the light switch
pasta is offline  
    Reply With Quote
Old 10-24-2012, 07:27 AM   #3
Jamesnorge
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105161
Location: Sandvoll, Norway
What I Drive: Focus MK1 Ghia 1999 Silver

Posts: 2
FF Reputation: 1 Jamesnorge Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hi,

I took the switch out and cleaned the connections. Still the fuse blew after doing it.

What I have noticed is that when I put on the fog lights, it seems to draw power away from the headlight on the drivers side.

As far as I can tell, they are on seperate circuits and the only place that they meet is in the light switch.

So I'm fast coming to the idea that a new switch is the answer.

I have ordered one with fancy led's from ebay.
Jamesnorge is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.