How to unprogram a programmed remote? - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2012, 03:41 AM   #1
fingersuk
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105109
Location: Hereford, United Kingdom
What I Drive: 2000 Ford Focus

Posts: 16
FF Reputation: 1 fingersuk Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
How to unprogram a programmed remote?

Hi,

I have a 2000 Ford Focus, I purchased an additional keyfob from ebay and programmed it for the car so my old key and additional both can open the doors (I didnt programme the imboliser).

I also have a 2001 Ford Fiesta which the key was intended for but tested it on my car first. So I did the program on the fiesta now when you lock and unlock the additional keyfob both cars lock/unlock!! This is a major problem for me as the cars will usually be parked within 5-10 meters from one another.

I've taken the battery out over night but both cars still seem to remember the key fob.

Does anyone know how to force the focus to loose its memory of just the additional key. I've tried a reprogram on the original remote but that didnt work.

Thanks,
Chris


fingersuk is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-21-2012, 09:54 AM   #2
Tom
FF Founder
 
Tom's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Fan#: 2
Location: Austin, TX
What I Drive: 2005 Saleen ZX3 SES Turbo

Posts: 19,563
FF Reputation: 60 Tom Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (7)
Go to page 69.
http://www.focusplanet.com/downloads...uidemanual.pdf
Tom is offline  
    Reply With Quote
Old 10-21-2012, 11:39 AM   #3
fingersuk
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105109
Location: Hereford, United Kingdom
What I Drive: 2000 Ford Focus

Posts: 16
FF Reputation: 1 fingersuk Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Did this but programmed remote was still able to unlock/lock doors.

It did say something about control lights unsure what this means tho...
fingersuk is offline  
    Reply With Quote
Old 10-21-2012, 11:44 AM   #4
150mphzetec
Focus Addict
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 77175
Location: Las Vegas, NV
What I Drive: 00 yellow zetec

Posts: 595
FF Reputation: 2 150mphzetec Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
the way to fix is this to reprogram the car which you do not want to use the remote for.

Example -- you want new remote for the focus, leave it as is.

now, follow reprogramming guide for fiesta and use a different remote for it. Problem should be fixed now.

the programming is not in the remote, it is in the controller in the car. The remote is only designed to give off one signal while the car will accept up to four.
150mphzetec is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2012, 01:54 AM   #5
fingersuk
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105109
Location: Hereford, United Kingdom
What I Drive: 2000 Ford Focus

Posts: 16
FF Reputation: 1 fingersuk Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by 150mphzetec View Post
the way to fix is this to reprogram the car which you do not want to use the remote for.

Example -- you want new remote for the focus, leave it as is.

now, follow reprogramming guide for fiesta and use a different remote for it. Problem should be fixed now.

the programming is not in the remote, it is in the controller in the car. The remote is only designed to give off one signal while the car will accept up to four.
Im confused by that - the original focus remote opens the focus. The original fiesta remote was broken that opens the fiesta. The spare remote from e**y I tested by programming into the focus, then when we got the fiesta programmed it into that. So the spare remote that is really the fiesta's remote is opening both the focus and fiesta. There must be a way for security to get the focus to forget any learned remotes but the ones in sequence. ie. think about if someone stole the keys, the sequence in the manual didnt work. I think its something todo with the control lights as I dont know what is the control lights (unless they mean the dashboard lights), as it doesnt go off after 5 seconds.

Thanks,
Chris
fingersuk is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.