eagle eye question - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Second Generation > MK2 Focus

MK2 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the second generation 2008-2011 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2012, 01:01 PM   #1
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
eagle eye question

so i have been running ddm 55watt hid kit in my eagle eyes for about 8 months with a few issues... now my driverside hid wont light up... i can it it trying to do something but the light only goes on some times... oif i flick it on and off a bunch of times it used to do the trick now it wont turn on at all... any idea?


__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-20-2012, 03:35 PM   #2
GN Prime
Focus Enthusiast
 
GN Prime's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 92475
Location: brunswick, OH
What I Drive: 2011 sterling gray ses

Posts: 327
FF Reputation: 2 GN Prime Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
i kinda think its the headlight:( almost every morning when its cold out my passenger hid wont heat up. i thought it was the ballast since i have ebay specials, but the other morning i had parked way too close to my splash and realized something new. when i switched on my hids it actually killed the halo, leds, and switchback. never noticed it before since i turn on the fogs instantly. i usually just turn on my highbeams for a few seconds and it fixes it. you atleast made me happy to know that i wasn't the only one! i guess i should be looking into getting a retrofit:)
__________________
2011 Sterling Gray SES
SES #025/ Sedan Revolution #221
GN Prime is offline  
    Reply With Quote
Old 10-20-2012, 03:37 PM   #3
GN Prime
Focus Enthusiast
 
GN Prime's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 92475
Location: brunswick, OH
What I Drive: 2011 sterling gray ses

Posts: 327
FF Reputation: 2 GN Prime Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
another thing, not sure if u have tried it yet, but have you tried swapping ballasts to see if u lose the passenger side instead of the drivers side?
__________________
2011 Sterling Gray SES
SES #025/ Sedan Revolution #221
GN Prime is offline  
    Reply With Quote
Old 10-20-2012, 04:09 PM   #4
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
i ordered new ddm kit and i ordered a new ballast cuz ddm tuning shipping is terrible and now it wont go on at all... grabbing another bulb to try as well
__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-21-2012, 06:52 AM   #5
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
530 this morning turn the car on and bam both lights go on... idk whats going on
__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-21-2012, 10:44 AM   #6
leh0825
[:)][:)][:)][:)] I got this!!!!
 
leh0825's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Fan#: 63206
Location: Idaho, ID
What I Drive: 04 F250 FX4 6.0L

Posts: 4,179
FF Reputation: 8 leh0825 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
could be a loose fuse somewhere. or a bad fuse going out. just happened on my buddy's evo.
__________________
Team Duratec #220/Sedan Revolution #179/NW Posse#5
Quote:
Originally Posted by jmiller_1974 View Post
Geesh. I mean I know it's just a Focus to the repair shop, but they couldn't give You something other than a rolling vagina to drive?
leh0825 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2012, 11:15 AM   #7
crice8
Focus Fanatic
 
crice8's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 84830
Location: tyler, TX
What I Drive: 2010 Sterling Gray Focus SE Sedan

Posts: 3,383
FF Reputation: 9 crice8 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (13)
Quote:
Originally Posted by leh0825 View Post
could be a loose fuse somewhere. or a bad fuse going out. just happened on my buddy's evo.
THIS^ EITHER IT IS A FUSE OR YOU HAVE A SHORT SOMEWHERE IN YOUR LIGHTING ELECTRICAL SYSTEM.

-CAPS LOCK day
__________________
Galatians 6:14
crice8 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2012, 01:06 PM   #8
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Found the problem.... It was the bulb... Switched it out to a different bulb that i had and it works everytime now.... Only thing is that one bulb is 6000k one is 8000k but i would rather just have 2 headlights on at a time... Thought about putting another set of 3000k for some fun :) lol
__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2012, 01:11 PM   #9
Baldurs390
Focus Addict
 
Baldurs390's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86071
Location: Narr., RI
What I Drive: 2009 black ses

Posts: 782
FF Reputation: 4 Baldurs390 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
just a quick question... is it an issue to run a 35watt bulb on a 55 watt ballast?
__________________
FRPPFSWERKSDDMMassiveTruBenz
Baldurs390 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-22-2012, 03:04 PM   #10
Slammed_2.0
Boosted HB.
 
Slammed_2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 84306
Location: LA, LA
What I Drive: 2013 TB ST

Posts: 1,697
FF Reputation: 20 Slammed_2.0 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
^^^ perfectly fine. Just remember that whatever your 35w color rating is, subtract 1000k and that'll be the actual color. I.E, 6000k 35w on a 55w ballast will be 5000k
__________________
2013 Ford Focus BOOS[ST]ED
2010 Ford Focus "S"edan (11 Psi, GT28RS) - Sold
ROTM Nov '11 (2010 Focus S)
Slammed_2.0 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.