Hid not working on-- - Page 2 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Second Generation > MK2 Focus

MK2 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the second generation 2008-2011 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2012, 05:29 AM   #11
DarderSauce
Focus Addict
 
DarderSauce's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95564
Location: Blaine, MN
What I Drive: '08 Vermillion Red 5 speed SEdan

Posts: 1,093
FF Reputation: 5 DarderSauce Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Have you tried using more emoticons when you ask questions? I hear that helps fix electrical problems.
__________________
If you can't wear it out, burn it off
DarderSauce is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-08-2012, 08:40 AM   #12
A7xschecter6661
Focus Enthusiast
 
A7xschecter6661's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98263
Location: Binghamton, NY
What I Drive: 2011 Focus SEL

Posts: 370
FF Reputation: 2 A7xschecter6661 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Is it a real bi-xenon kit or no?

Some kits are hid low and halogen high which suck ass

Before I did my retrofit I had a $75 set that comes with dual beam bulbs. There weren't 2 hid bulbs or anything, its one hid capsule on a magnetic plate. When you hit high beam the magnet engages and sucks the bulb into the socket a little (like an adjusting flashlight) and focuses the beam and aims it a little higher.



Anyways was it ever working? Was it direct plug and play?
A7xschecter6661 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-08-2012, 07:50 PM   #13
arjay219
Focus Enthusiast
 
arjay219's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98685
Location: Columbia, MO
What I Drive: 2010 Black SES

Posts: 139
FF Reputation: 2 arjay219 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Did you ever try swapping the plugs from ballast to bulb and vice versa? Had a similar setup on my last car and that worked. I never blew a fuse though so this may not be applicable/helpful.
__________________
FoFo in CoMo!!!
arjay219 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-09-2012, 08:18 AM   #14
Slammed_2.0
Boosted HB.
 
Slammed_2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Fan#: 84306
Location: LA, LA
What I Drive: 2013 TB ST

Posts: 1,697
FF Reputation: 20 Slammed_2.0 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Seems like the Magnet for the High beam is using more amperage to engage the Hi beam soleoid. Try using a Relay kit and see if this cause the issue to go away.
__________________
2013 Ford Focus BOOS[ST]ED
2010 Ford Focus "S"edan (11 Psi, GT28RS) - Sold
ROTM Nov '11 (2010 Focus S)
Slammed_2.0 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.