Sub with stock radio - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-07-2012, 10:44 PM   #1
A7xschecter6661
Focus Enthusiast
 
A7xschecter6661's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98263
Location: Binghamton, NY
What I Drive: 2011 Focus SEL

Posts: 370
FF Reputation: 2 A7xschecter6661 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Sub with stock radio

I am sure it's been talked about but I am not seeing any search results right away and I am too lazy to go in search mode.

Anyways I like the most up to date information.

Can you add a amp and subwoofer with our stock radios? Does our radio actually have the correct plugs on the back for the amp cables or no?

I know how to run the power wire and such but no idea on the rca and rem wire for the amp.

I miss my boom booms, I almost thought when i got the car it had a 8inch factory sub or something cause the speakers bump quite a bit, but I would like to put my subwoofer back in my car since I have been without it for like 4 months now...


A7xschecter6661 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-08-2012, 12:08 AM   #2
cmmike1
Focus Enthusiast
 
cmmike1's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Fan#: 63736
Location: Morris County, NJ
What I Drive: 2008 Silver Coupe SES

Posts: 454
FF Reputation: 1 cmmike1 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
i wired my sub into the rear speakers. wasn't hard at all but to answer you question i don't think there is a way to wire it directly to the factory HU.
cmmike1 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-08-2012, 07:22 AM   #3
Gettysburg150
Focus Addict
 
Gettysburg150's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97408
Location: Gburg, PA
What I Drive: 08 Silverfrost Metallic SE, 5 speed

Posts: 651
FF Reputation: 2 Gettysburg150 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I pulled the radio out and tapped into the harness there and used a LOC (line out convertor) so I could run RCA's to the sub. Not an audiophile set up but neither is the factory unit, just wanted some bump and the stock look
__________________

Sedan Revolution Two Three Zero
FRPP, "Stealth" CAI, Debadged, wider tires, louder stereo, turbo mainfold in the wrong place...
Gettysburg150 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-08-2012, 07:53 AM   #4
BLRich1
Nope, Chuck Testa
 
BLRich1's Avatar
 
Join Date: May 2005
Fan#: 22758
Location: Lincoln, NE
What I Drive: '14 TB ST3, '04 Silver SVT

Posts: 6,127
FF Reputation: 17 BLRich1 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Moved to "Car Audio, SYNC & Electronics"
__________________
My Rides:
'14 Tuxedo Black ST3
'13 Ingot Silver Escape Titanium AWD
'04 CD Silver SVT, #877, 1 of 135 May 2011 ROTM, FF11: Best Display, Best of Show; AFN12: Best SVT, Best Audio, Finest Five, Carlisle Nifty Fifty
BLRich1 is offline  
    Reply With Quote
Old 09-27-2012, 10:26 PM   #5
Redzx
Focus Jr. Enthusiast
 
Redzx's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91536
Location: Huntington, IN
What I Drive: 2004 black zx3

Posts: 41
FF Reputation: 1 Redzx Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
do what I did go to your local junkyard and cut the speaker connector out then go to your local auto parts dealer and get a aftermarket radio harness and use these to splice in without cutting up the factory harness and run a line out converter to use rca cables for your amp.
__________________
R.I.P the 01 red zx3 served me for less than one year I loved it so much I bought a newer 04 black zx3.
Redzx is offline  
    Reply With Quote
Old 09-27-2012, 10:54 PM   #6
A7xschecter6661
Focus Enthusiast
 
A7xschecter6661's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98263
Location: Binghamton, NY
What I Drive: 2011 Focus SEL

Posts: 370
FF Reputation: 2 A7xschecter6661 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Redzx View Post
do what I did go to your local junkyard and cut the speaker connector out then go to your local auto parts dealer and get a aftermarket radio harness and use these to splice in without cutting up the factory harness and run a line out converter to use rca cables for your amp.
I wrote a guide on how to do a line out converter to keep stock headunit.

http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=297320
A7xschecter6661 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.