65mm tb?????? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus First Generation > ZETEC Performance (2000-2004)

ZETEC Performance (2000-2004) The place to chat about any 2.0L Zetec engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2012, 07:31 PM   #1
mattmoz
Focus Enthusiast
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94897
Location: toledo, OH
What I Drive: 2000 black zx3

Posts: 245
Points 1,878, Level 25
Points: 1,878, Level: 25 Points: 1,878, Level: 25 Points: 1,878, Level: 25
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 mattmoz Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
65mm tb??????

i got a cfm tb on thursday and put it on started it up and i guess the volant was not on all the way it kanda stumbled and then reved i reset the ecu then a cel came on my tps is in the right place it was fine but then last nite my idle went up and was not coming down i looked at it today and i guess the volant was loes so that could be why i put a spacer on it now it seems to be ok again did any body else have any fitmint issues with the cfm tb and a volant?
i got the cel checked and autozone said its a p0122 it says the tps could be bad i had it reset then it came back on is it possible now the tps is bad too
?


mattmoz is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2012, 04:15 PM   #2
sgtsmasher
need new focus?!
 
sgtsmasher's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65000
Location: come find me, United States
What I Drive: 01 cd silver 3 door ztec

Posts: 1,675
FF Reputation: 2 sgtsmasher Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
i would check to make sure that the spacer is on correctly and lines up (their is only one way it can go on...i thnk), anyway and make sure that the tps is in the correct spot for your year make and model, i bought the same TB and forgot the spacer the first time and it ran so rough at idle, i then put it on and unconnected and reconnected the battery and it was fine...
__________________
Hatch Nation #72
Call Me BRANDO COMMANDO
sgtsmasher is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-26-2012, 04:16 PM   #3
sgtsmasher
need new focus?!
 
sgtsmasher's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65000
Location: come find me, United States
What I Drive: 01 cd silver 3 door ztec

Posts: 1,675
FF Reputation: 2 sgtsmasher Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
also
__________________
Hatch Nation #72
Call Me BRANDO COMMANDO
sgtsmasher is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-27-2012, 07:09 PM   #4
mattmoz
Focus Enthusiast
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94897
Location: toledo, OH
What I Drive: 2000 black zx3

Posts: 245
Points 1,878, Level 25
Points: 1,878, Level: 25 Points: 1,878, Level: 25 Points: 1,878, Level: 25
Level Up 78% Completed
Level up: 78% Level up: 78% Level up: 78%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 mattmoz Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
yeah i double cheecked it and tightined it up;also it was the sensor that was bad so i got a new one and its all good
mattmoz is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-27-2012, 08:45 PM   #5
sgtsmasher
need new focus?!
 
sgtsmasher's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65000
Location: come find me, United States
What I Drive: 01 cd silver 3 door ztec

Posts: 1,675
FF Reputation: 2 sgtsmasher Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
well thats good, simple fix
__________________
Hatch Nation #72
Call Me BRANDO COMMANDO
sgtsmasher is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2012, 12:11 AM   #6
J0EC00L
Focus Enthusiast
 
J0EC00L's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 86480
Location: Erie, PA
What I Drive: 2001 Ford Focus

Posts: 302
Points 4,618, Level 43
Points: 4,618, Level: 43 Points: 4,618, Level: 43 Points: 4,618, Level: 43
Level Up 34% Completed
Level up: 34% Level up: 34% Level up: 34%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 1 J0EC00L Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Spacer? What spacer? I have a CFM 65mm TB and I didnt get any spacer with it.

Thanks
J0EC00L is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-05-2012, 07:02 AM   #7
sgtsmasher
need new focus?!
 
sgtsmasher's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65000
Location: come find me, United States
What I Drive: 01 cd silver 3 door ztec

Posts: 1,675
FF Reputation: 2 sgtsmasher Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Well its not really a spacer per say its a flimsy thin thing with holes punched out so your sitting at idle it can still sucks in air, almost like a gasket. But i bought the cfm one also and mine did come with one, id look on their website or call them to make sure if not use the stock one
__________________
Hatch Nation #72
Call Me BRANDO COMMANDO
sgtsmasher is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-15-2012, 03:45 PM   #8
Rosh03
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 104702
Location: valpo, IN
What I Drive: 2014,black focus se hatchback

Posts: 43
FF Reputation: 1 Rosh03 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
I was looking at doing this to my 03 do I have to change anything special or can I just swap it out and disconnect my battery?
Rosh03 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-15-2012, 04:26 PM   #9
sgtsmasher
need new focus?!
 
sgtsmasher's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65000
Location: come find me, United States
What I Drive: 01 cd silver 3 door ztec

Posts: 1,675
FF Reputation: 2 sgtsmasher Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by Rosh03 View Post
I was looking at doing this to my 03 do I have to change anything special or can I just swap it out and disconnect my battery?
that would be fine, as because its after the MAF and wouldnt effect anything
__________________
Hatch Nation #72
Call Me BRANDO COMMANDO
sgtsmasher is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.