USB not working - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2012, 10:29 AM   #1
Cylander
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97131
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Sedan SE

Posts: 133
FF Reputation: 1 Cylander Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
USB not working

Today I plug in my iPhone like I always do via USB and all it ever does now is index. It indexed for 30 minutes and still nothing. I disconnected and reconnected the iPhone. I turned the car off and re-started the car. I did a master reset on the car. I restarted the iPhone. For no reason all it does is index. If I launch Pandora it works fine. The iPhone plays music fine when it's not connected. I'm not sure if this is an iPhone or car issue. I still have iOS 5 and it had been working fine for months.


Cylander is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-25-2012, 11:50 AM   #2
Cylander
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97131
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Sedan SE

Posts: 133
FF Reputation: 1 Cylander Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I found this online http://www.fiestafaction.com/forums/...ease-wait.html
Mine doesn't have MyFord Touch but I'm going to try it tonight and see if it works.
Cylander is offline  
    Reply With Quote
Old 09-25-2012, 12:02 PM   #3
GoldenHour
Focus Enthusiast
 
GoldenHour's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 103427
Location: Silicon Valley, CA
What I Drive: 2014 Tuxedo Black ST

Posts: 352
FF Reputation: 3 GoldenHour Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Cylander View Post
I found this online http://www.fiestafaction.com/forums/...ease-wait.html

Mine doesn't have MyFord Touch but I'm going to try it tonight and see if it works.
link doesn't work.
GoldenHour is offline  
    Reply With Quote
Old 09-25-2012, 12:11 PM   #4
Cylander
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97131
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Sedan SE

Posts: 133
FF Reputation: 1 Cylander Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by GoldenHour View Post
link doesn't work.
I'm not sure why it won't let me link the discussion. Basically someone with a Fiesta and MFT was having the exact same issue. here is the solution that ended up working:

"Yes, you need to pull the Sync fuse (F10 I believe), turn the car on then off and then reinstall the fuse. After you restart it will index for 2-5 minutes and all will be good. I have to do it roughly every two months and it's quite irritating. Hopefully once Ford gets done with fixing the My Ford Touch issues they will get to the Fiesta's Sync system."
Cylander is offline  
    Reply With Quote
Old 09-25-2012, 04:18 PM   #5
Cylander
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97131
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Sedan SE

Posts: 133
FF Reputation: 1 Cylander Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Tried popping off the fuse panel door during lunch and the damn thing wouldn't come off. I didn't want to gouge my interior. I really don't want to have to take it in for service. I'll try it later.
Cylander is offline  
    Reply With Quote
Old 09-26-2012, 11:16 AM   #6
Cylander
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 97131
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Sedan SE

Posts: 133
FF Reputation: 1 Cylander Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Apparently the fuse panel underneath the glove box. It seems like a project to get it off just to pull a fuse. It still keeps saying indexing. If I play a song and then plug it in, the song plays and I can skip to the next track, but if I try voice commands or searching for a song it says indexing. I guess I'll just have to try the fuse thing
Cylander is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.