HELP QUICK! Car won't start after disconnecting battery! - Focus Fanatics
Focus Fanatics Ford Focus Forums
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > SVT Performance (2002-2004)

SVT Performance (2002-2004) The place to chat about any 2.0L SVT DOHC Zetec engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2012, 10:17 AM   #1
Kohrs93
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 100558
Location: MOLINE, IL
What I Drive: 2003 Focus SVT, 2000 Mustang GT

Posts: 39
FF Reputation: 1 Kohrs93 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
HELP QUICK! Car won't start after disconnecting battery!

In an effort to reset my check engine light, I disconnected the negative terminal for about thirty seconds. After reconnecting it I went to start the car and the ODO displays "- - - - -" and it won't start???

What the hell did I do? All the fuses under the hood seem ok....


__________________
2003 SVTf - H&R Red Race springs - Koni yellow adjustable shocks/struts - #1349 of 3985
Kohrs93 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-28-2012, 11:16 AM   #2
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 20,980
FF Reputation: 152 1turbofocus Excellent Standing Member1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
You either have a bad connection with one of the wires on the batt (small ones) fuse blown for the ECU or you set the PATS , thats about the only thing that will cause the ----- to come on other then a bad ECU

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote
Old 08-28-2012, 03:05 PM   #3
Kohrs93
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 100558
Location: MOLINE, IL
What I Drive: 2003 Focus SVT, 2000 Mustang GT

Posts: 39
FF Reputation: 1 Kohrs93 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Disconnected the battery for 20 minutes... reconnected it and it worked. Thanks though guys
__________________
2003 SVTf - H&R Red Race springs - Koni yellow adjustable shocks/struts - #1349 of 3985
Kohrs93 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:26 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX. You can find all Ford Focus related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.