Wet under the Hood and then the transmission goes wierd!? - Page 2 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2012, 09:28 AM   #11
suznal
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 102830
Location: Freemansburg, PA
What I Drive: 2005 Gray ZXW

Posts: 14
FF Reputation: 1 suznal Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
(frustrated)
Well, I used the grease on all of the connectors going to the transmission, as well as other connectors that were in the general area that I found -

Now when I drive through a puddle, the car just stalls!
I can't let it idle, or it will stall out - and when I'm on the throttle it kicks and sputters!
I'm thinking something else is getting wet, but not sure what.

One thing I did notice - there are two connectors for where the wiring harnesses pass into the cabin - and they are located in the driver side fender well! Best part is that the liner has a cut-out for the strut which leaves a direct line of sight to those connectors! I see that both of these connectors bolt in - are they supposedly waterproof?
suznal is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-15-2013, 12:08 PM   #12
suznal
Focus Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Fan#: 102830
Location: Freemansburg, PA
What I Drive: 2005 Gray ZXW

Posts: 14
FF Reputation: 1 suznal Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Finally found the problem!

The connector for the wiring harness (in the fender well) was cracked, and missing a piece. I filled in the missing piece with epoxy, greased it up real good and wrapped it in electrical tape before re-assembling. Then I got the hose out and tested to make sure the car was hurricane proof.

Problem solved and have no incidents since the repair (about a month and a half now).

!!!
suznal is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.