6968 miles, first issue. Water on passanger floor. - Page 3 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2013, 08:42 AM   #21
ibinubu12
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 92300
Location: Dearborn, MI
What I Drive: 2012 Focus Hatchback, Blue Candy

Posts: 52
FF Reputation: 2 ibinubu12 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by c5karl View Post
I was ready to give Ford a pass on this. It's impossible to build one car per minute, or whatever the assembly line speed is, without the occasional screw being dropped. But three coming into the same dealership with the same problem? They need to look into why this is happening.

Makes me think of a conversation I had a while ago with a friend's buddy who worked at the assembly facility in Ft. Worth where they built F-14s. He said when completed jets came off the line, they made sure to fly upside down for an extended period of time during the test flight. A handful of loose screws and bolts and clips would fall into the top of the canopy and be scooped up before delivery to the Navy.
They absolutely need to investigate this - with Visteon, the HVAC supplier. Ford does not build the HVAC assembly (the entire module that contains dozens of screws and other parts). They arrive pre-assembled at MAP and Ford assembles them into the vehicle. The thing with Tier-1 suppliers is that they have guaranteed quality so Ford does not inspect. With something like an HVAC it would be impossible to inspect as the assembly is large, complex, and can't be accessed without being disassembled.

There is clearly an issue with Visteon's quality check if this many are slipping through.
ibinubu12 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-17-2013, 09:05 AM   #22
garyd9
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2013
Fan#: 114024
Location: Pittsburgh, PA
What I Drive: '13 Dark Gray Focus Titanium Hatch

Posts: 152
FF Reputation: 1 garyd9 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I always knew that someone at Ford had a screw loose.
garyd9 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-17-2013, 01:17 PM   #23
FordService
Official Ford Rep
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79824
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 4,152
FF Reputation: 18 FordService Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by bobakman View Post
Just got my Focus back from the dealer and it was a screw as well that was the cause of the plugged drain. The service adviser stated that mine was the third one recently that has had the same issue.

Bob
Thanks for keeping us in the loop, Bob. If you need any assistance in the future, just send a PM my way.

Crystal
__________________
FORD SERVICE

p: 800.392.FORD
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordFocus facebook.com/Ford
FordService is offline  
    Reply With Quote
Old 05-18-2013, 01:09 PM   #24
OhFFS
Focus Enthusiast
 
OhFFS's Avatar
 
Join Date: May 2013
Fan#: 114209
Location: NW 'burbs, MN
What I Drive: 2013 Ingot Silver Focus SE

Posts: 110
FF Reputation: 1 OhFFS Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Reading about this made me nervous. I added factory air conditioning to my first car ('79 Bobcat wagon), and forgot to drill the hole for the drain. The memory of that experience still haunts me, so I went out today to make sure this car doesn't have that problem.

I took some pictures in case people want to check this out for themselves. It was necessary to remove the passenger-side footwell console cover, but there was the drain tube plain as day (my index finger is touching it):



It pulls out with little force:



And here's the whole tube, including the exit into the center tunnel:

OhFFS is offline  
    Reply With Quote
Old 08-04-2014, 08:45 AM   #25
gtncpa
Focus Enthusiast
 
gtncpa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86143
Location: Midland Park, NJ
What I Drive: 2012 Black Titanium Hatch

Posts: 503
FF Reputation: 2 gtncpa Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by FordService View Post
Thanks for keeping us in the loop, Bob. If you need any assistance in the future, just send a PM my way.

Crystal
Good morning Crystal. I am having a problem on my 2012 TI on the driver side. Any ideas why?
gtncpa is offline  
    Reply With Quote
Old 08-04-2014, 09:43 AM   #26
Deftmetal
Moderator
 
Deftmetal's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Fan#: 105884
Location: Pennant sk, Canada
What I Drive: 2014 Mazda 3

Posts: 7,296
FF Reputation: 8 Deftmetal Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Ford service has been less active on this site lately and it's silly to expect a reply in an old thread. Send a detailed private message.
__________________
Rally Revolution #14
Josh
Quote:
Originally Posted by dyn085 View Post
Don't hate on an amputee chick that's still playing with lego's.
Deftmetal is offline  
    Reply With Quote
Old 08-04-2014, 12:12 PM   #27
Kona blue sel hatch
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2014
Fan#: 172825
Location: Clayton, NC
What I Drive: 2012 kona blue sel hatch

Posts: 11
FF Reputation: 1 Kona blue sel hatch Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)


I have a trickle of liquid coming from this area. Does this look like a blocked line or condensation leaking from this area? I have already had this checked once but I noticed the problem a week later.

-Thanks
Kona blue sel hatch is offline  
    Reply With Quote
Old 08-04-2014, 06:23 PM   #28
FordService
Official Ford Rep
 
FordService's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Fan#: 79824
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 4,152
FF Reputation: 18 FordService Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by gtncpa View Post
Good morning Crystal. I am having a problem on my 2012 TI on the driver side. Any ideas why?
Saw your message! I'm looking into it. :)

Quote:
Originally Posted by Deftmetal View Post
Ford service has been less active on this site lately and it's silly to expect a reply in an old thread. Send a detailed private message.
We're still here, just super busy.

Meagan
__________________
FORD SERVICE

p: 800.392.FORD
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordFocus facebook.com/Ford
FordService is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.