IROC turbo build continues - Page 35 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Forced Induction

General Forced Induction The place to chat about turbochargers, superchargers nitrous systems and custom engine fabrications.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2013, 11:19 PM   #341
iroc34
Focus Fanatic
 
iroc34's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69289
Location: Miami Beach, FL
What I Drive: 2011 Ford Taurus Limited

Posts: 2,183
Points 5,157, Level 46
Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46
Level Up 4% Completed
Level up: 4% Level up: 4% Level up: 4%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 18 iroc34 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (13)
Oil line is under pressure, shouldn't be a problem. Also go to Turbosmart Web site. They show you a few different ways to hook up the vacuum lines for the controller to waste gate.
And I dont think the Focus had a water temp sender. Its just a probe into the side of the head that reads head temp. Iirc.
iroc34 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-02-2013, 11:24 PM   #342
hardSVT
Turbo Freak
 
hardSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Fan#: 53566
Location: San Diego, CA
What I Drive: 03 svtf

Posts: 2,193
Points 13,847, Level 76
Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76
Level Up 50% Completed
Level up: 50% Level up: 50% Level up: 50%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 5 hardSVT Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (7)
Thanks Rocco!
Right now just finishing up coolant lines, some ground wires making sure all vac lines are hooked up! Extend some wires and fill this bitch up with fluids and see if she runs lol
__________________
RIP SVT
300hp mazdaspeed3
Rocco's built turbo zetec mine now!
hardSVT is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-03-2013, 09:00 AM   #343
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 22,071
Points 50,944, Level 100
Points: 50,944, Level: 100 Points: 50,944, Level: 100 Points: 50,944, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 31%
Activity: 31% Activity: 31% Activity: 31%
FF Reputation: 154 1turbofocus Excellent Standing Member 1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Quote:
Originally Posted by iroc34 View Post
And I dont think the Focus had a water temp sender. Its just a probe into the side of the head that reads head temp. Iirc.
That actually is the water temp sender tho , depending on the boost your shooting for you may not even need a BC thats why I asked

I wont use turbosmart products so I cannot help with how to hook them up

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-03-2013, 09:07 AM   #344
iroc34
Focus Fanatic
 
iroc34's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69289
Location: Miami Beach, FL
What I Drive: 2011 Ford Taurus Limited

Posts: 2,183
Points 5,157, Level 46
Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46
Level Up 4% Completed
Level up: 4% Level up: 4% Level up: 4%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 18 iroc34 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (13)
Hey Tom, the temp sender doesn't actually get into the coolant, does it?
And the Turbosmart ebc worked really well. Have you had problems with them before .?
iroc34 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-03-2013, 11:40 AM   #345
ZXthrizzle05
TURBO ZX3
 
ZXthrizzle05's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Fan#: 24434
Location: Marysville, WA
What I Drive: 2007 mazda 3 I sport, TURBO ZX3

Posts: 8,462
Points 50,433, Level 100
Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 6 ZXthrizzle05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
yes the oil line is fine mine does a loop like that as well.
__________________
FF MODERATOR
RISE AGAIN EGGYOLK302 WHP 274 WTQ ZETEC CREW #271
RIFF CREW
ZXthrizzle05 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2013, 09:17 PM   #346
hardSVT
Turbo Freak
 
hardSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Fan#: 53566
Location: San Diego, CA
What I Drive: 03 svtf

Posts: 2,193
Points 13,847, Level 76
Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76
Level Up 50% Completed
Level up: 50% Level up: 50% Level up: 50%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 5 hardSVT Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (7)
Went to start it and the starter is just spinning any suggestions?
__________________
RIP SVT
300hp mazdaspeed3
Rocco's built turbo zetec mine now!
hardSVT is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2013, 09:52 PM   #347
Mother Focus
Focus Addict
 
Mother Focus's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Fan#: 73292
Location: San Juan, PR
What I Drive: 2001 Money Pit

Posts: 1,428
Points 4,667, Level 43
Points: 4,667, Level: 43 Points: 4,667, Level: 43 Points: 4,667, Level: 43
Level Up 59% Completed
Level up: 59% Level up: 59% Level up: 59%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 13 Mother Focus Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (9)
Starter can spin but not be touching the gears, unbolt it and crank it, gear should move out to touch the flywheel.

Edit: you already primed the oil pump, right?
__________________
PTE 6262CEA
Pump Gas 385whp 319wtq
Race Gas 551whp 439wtq
Tuned by Fernando@RacingPartsSolution.com
Mother Focus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2013, 09:58 PM   #348
ZXthrizzle05
TURBO ZX3
 
ZXthrizzle05's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Fan#: 24434
Location: Marysville, WA
What I Drive: 2007 mazda 3 I sport, TURBO ZX3

Posts: 8,462
Points 50,433, Level 100
Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100 Points: 50,433, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 6 ZXthrizzle05 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Ya oil pump needs prime
__________________
FF MODERATOR
RISE AGAIN EGGYOLK302 WHP 274 WTQ ZETEC CREW #271
RIFF CREW
ZXthrizzle05 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2013, 10:00 PM   #349
hardSVT
Turbo Freak
 
hardSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Fan#: 53566
Location: San Diego, CA
What I Drive: 03 svtf

Posts: 2,193
Points 13,847, Level 76
Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76 Points: 13,847, Level: 76
Level Up 50% Completed
Level up: 50% Level up: 50% Level up: 50%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 5 hardSVT Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (7)
How do u prime the oil pump?
__________________
RIP SVT
300hp mazdaspeed3
Rocco's built turbo zetec mine now!
hardSVT is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-06-2013, 11:02 PM   #350
iroc34
Focus Fanatic
 
iroc34's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Fan#: 69289
Location: Miami Beach, FL
What I Drive: 2011 Ford Taurus Limited

Posts: 2,183
Points 5,157, Level 46
Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46 Points: 5,157, Level: 46
Level Up 4% Completed
Level up: 4% Level up: 4% Level up: 4%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 18 iroc34 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (13)
Quote:
Originally Posted by hardSVT View Post
How do u prime the oil pump?
You didn't install a new oil pump did you? If not after a few cranks it should show oil pressure on the gauge.
iroc34 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.