MFT Changing Radio Stations - Page 4 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2013, 02:25 PM   #31
TiPilot
Focus Addict
 
TiPilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93667
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2012 Ingot Silver Ti Hatch

Posts: 647
FF Reputation: 1 TiPilot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by oktoberrust11 View Post
Same here, on 3.5.1, still happens regularly when going back to FM from USB.
Same here. Mine still changes stations, inputs, etc. on a regular basis.
__________________
2012 Focus Ti Hatch | Ingot Silver | 401A, Nav, Winter Pkg, Moon Roof, Parking Tech. Pkg

Build Date: 12/2/2011 | New APIM: 4/4/2012
MFT: Factory v2.11, 3/14/12 Web -> v3.0.2, 9/24/12 Web -> v3.2.2, 1/24/13 Web -> v3.5.1, 8/13/13 Web -> v3.6
TiPilot is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-22-2013, 07:55 AM   #32
Robonaut
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90733
Location: Birmingham, MI
What I Drive: 2012 Focus Titanium Hatchback

Posts: 16
FF Reputation: 1 Robonaut Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I updated the MFT software last weekend, and I'm still having the random radio station issue.

At the moment, I'm getting around it by using the voice commands to switch between Sirius, radio, and USB. There's really only two radio stations I listen to on a regular basis, so it's not hard just to tell Sync to switch to one of those stations.

I can see how this issue would be immensely irritating for anyone with more variety in their listening habits, though.
Robonaut is offline  
    Reply With Quote
Old 04-22-2013, 03:06 PM   #33
dyn085
That Guy
 
dyn085's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Fan#: 98047
Location: Fayetteville, NC
What I Drive: 2014 FiST/FoST

Posts: 12,110
FF Reputation: 48 dyn085 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Moved to Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics.
__________________

FocusFest 2013: Best of Show
Gateway FFW: Show Class Outstanding
September '13 ROTM
2014 FiST-
dyn085 is offline  
    Reply With Quote
Old 04-22-2013, 07:20 PM   #34
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 569
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Robonaut View Post
I updated the MFT software last weekend, and I'm still having the random radio station issue.

At the moment, I'm getting around it by using the voice commands to switch between Sirius, radio, and USB. There's really only two radio stations I listen to on a regular basis, so it's not hard just to tell Sync to switch to one of those stations.

I can see how this issue would be immensely irritating for anyone with more variety in their listening habits, though.
The TSB that reprogrammed the ACM fixed the station changing issue. A link to the original thread was posted on page 2 or 3 of this thread.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Old 05-03-2013, 11:01 AM   #35
oktoberrust11
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90598
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 White Plat Ti

Posts: 19
FF Reputation: 1 oktoberrust11 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Just wanted to post that I had TSB 12-10-15 applied to my system yesterday, and that resolved this issue for me.
oktoberrust11 is offline  
    Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:28 PM   #36
chaimav
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91850
Location: Pikesville, MD
What I Drive: Sterling Gray 2012 SEL Hatch

Posts: 298
FF Reputation: 2 chaimav Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by oktoberrust11 View Post
Just wanted to post that I had TSB 12-10-15 applied to my system yesterday, and that resolved this issue for me.
Just had the TSB done and it seems like the problem is solved.
chaimav is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.