iPod Track info diaplay - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Third Generation > MK3 Focus

MK3 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the third generation 2012-Current Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2012, 03:42 PM   #1
gullwingdmc
Focus Enthusiast
 
gullwingdmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88545
Location: Boston, MA
What I Drive: 2012 Focus Titanium Blue Candy

Posts: 147
FF Reputation: 2 gullwingdmc Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
iPod Track info diaplay

Hey Guys
I just got a new iPod and when i plugged it into MFT it showed up and indexed just fine but it is displaying genre and album name not song title & artist. I know in old MFT (v2.x) there was an option to change this. Does anyone know how to do this in version 3?

When I plug in my old ipod or a BT device it shows title/artist. So it seems to be device related.

Any ideas?


gullwingdmc is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2012, 09:26 AM   #2
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,868
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by gullwingdmc View Post
Hey Guys
I just got a new iPod and when i plugged it into MFT it showed up and indexed just fine but it is displaying genre and album name not song title & artist. I know in old MFT (v2.x) there was an option to change this. Does anyone know how to do this in version 3?
As far as I know, you can't anymore. An Edge owner was having the same problem and never got any resolution:

http://www.fordedgeforum.com/index.p...f-trackartist/

Quote:
Originally Posted by gullwingdmc View Post
When I plug in my old ipod or a BT device it shows title/artist. So it seems to be device related.

Any ideas?
What model was the old iPod? What model is the new iPod?
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is online now  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 11:08 AM   #3
gullwingdmc
Focus Enthusiast
 
gullwingdmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88545
Location: Boston, MA
What I Drive: 2012 Focus Titanium Blue Candy

Posts: 147
FF Reputation: 2 gullwingdmc Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
The new one was a 6th gen (the watch) my old one was a 5th gen (the one with a camera). The weird thing is when I plugged in the old iPod it wouldn't display the song tittle and more either.

I think a master reset will be happening today.
gullwingdmc is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 12:44 PM   #4
Zillon
Focus Addict
 
Zillon's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 17393
Location: Philthadelphia, PA
What I Drive: '13 GTI

Posts: 1,387
FF Reputation: 27 Zillon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
You've used SyncMyiTunes, right?
__________________
Joined the dark side.
Zillon is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 01:38 PM   #5
TehMark
Focus Addict
 
TehMark's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87530
Location: Space, United States
What I Drive: 2012 Blue Focus Titanium Hatch

Posts: 638
FF Reputation: 2 TehMark Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Zillon View Post
You've used SyncMyiTunes, right?

Additionally, a lot of us fixed our meta data problems by using Musicbrainz Picard. It is pretty much the best tagger out there.
(http://musicbrainz.org/doc/MusicBrainz_Picard)

SyncMyiTunes takes a slash and burn approach to bad metadata but still does work. Might want to run both to be safe.

This might not even be a metadata thing though. Sounds odd. Especially if it worked before.
__________________
(╯□)╯︵ ┻━┻
TehMark is online now  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 01:44 PM   #6
Phokus
Shiny Metal Titanium
 
Phokus's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Fan#: 60433
Location: Quincy, MA
What I Drive: 2013 Performance Blue Titanium Seda

Posts: 3,647
FF Reputation: 7 Phokus Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (9)
My MFT displays artist and song with a ipod touch 2nd gen latest software
I have 3.0.2 though
__________________
1965 Mustang Coupe 289 4spd
2003 Land Rover Discovery II SE
2013 Lincoln MKZ Hybrid
Phokus is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 01:57 PM   #7
gullwingdmc
Focus Enthusiast
 
gullwingdmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88545
Location: Boston, MA
What I Drive: 2012 Focus Titanium Blue Candy

Posts: 147
FF Reputation: 2 gullwingdmc Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TehMark View Post
Additionally, a lot of us fixed our meta data problems by using Musicbrainz Picard. It is pretty much the best tagger out there.
(http://musicbrainz.org/doc/MusicBrainz_Picard)

SyncMyiTunes takes a slash and burn approach to bad metadata but still does work. Might want to run both to be safe.

This might not even be a metadata thing though. Sounds odd. Especially if it worked before.
Ya I have used sync my iTunes, and my old iPod worked fine for over a year. It was when I switched to the new one with the same library that it changed.
gullwingdmc is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 03:23 PM   #8
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,868
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I'm assuming when you go into "More Info" all tag info is showing up and showing up under the proper field?
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is online now  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 03:44 PM   #9
gullwingdmc
Focus Enthusiast
 
gullwingdmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Fan#: 88545
Location: Boston, MA
What I Drive: 2012 Focus Titanium Blue Candy

Posts: 147
FF Reputation: 2 gullwingdmc Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
I'm assuming when you go into "More Info" all tag info is showing up and showing up under the proper field?
Ya everything is good there.
gullwingdmc is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2012, 04:07 PM   #10
TehMark
Focus Addict
 
TehMark's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87530
Location: Space, United States
What I Drive: 2012 Blue Focus Titanium Hatch

Posts: 638
FF Reputation: 2 TehMark Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by gullwingdmc View Post
Ya everything is good there.
maybe it just needs a reboot and not a master reset

http://outofmytouch.com/reboot.html
__________________
(╯□)╯︵ ┻━┻
TehMark is online now  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:54 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.