My Ford Touch Thread - Page 283 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2013, 11:00 AM   #2821
aperson9923
Focus Enthusiast
 
aperson9923's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Fan#: 90061
Location: Bay Area - Marin County, CA
What I Drive: 2012 SGM Ti Hatch

Posts: 263
FF Reputation: 1 aperson9923 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hey so Im not trying to drag anyone down but the newest update for MFT in my car has led to new problems that I never really had before. To try to remedy my problem I eant to know if there is anyway to reinstall the 3.5.1 myself and if so, where do I begin? Thanks
__________________
2012 Sterling Grey Metallic Ford Focus Titanium Hatch
401A, Navi, MFT, Rain Sensing Wipers
Built: 11/28/11 Arrived: 12/16/11 (4 Miles)
Mods: Tint 20/5, LockPick & Backup Camera, K&N Drop In
aperson9923 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-23-2013, 11:24 AM   #2822
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 564
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by aperson9923 View Post
Hey so Im not trying to drag anyone down but the newest update for MFT in my car has led to new problems that I never really had before. To try to remedy my problem I eant to know if there is anyway to reinstall the 3.5.1 myself and if so, where do I begin? Thanks
There is no way to reinstall yourself. What kind of issues are you having? Have you done a master rest after the install. This seems to clear up a few of the post-upgrade issues.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 01:38 PM   #2823
me2000
Focus Addict
 
me2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85106
Location: Beach Park, IL
What I Drive: 2012 Ford Focus Titanium

Posts: 589
FF Reputation: 1 me2000 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by feta_mgp View Post
Try it anyway. Mine locked up before during an install, restarting the car and trying again did the trick just fine. Otherwise, bring it in.
Good to hear. Hopefully it'll work... Would hate to bring it in for service. Damn MFT.
me2000 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 02:31 PM   #2824
Blockisle9
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 104865
Location: Waterbury, CT
What I Drive: 2013 black escape

Posts: 10
FF Reputation: 1 Blockisle9 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
Start here and try this (post #39) -

http://boards.synccommunity.com/n/pf...yncmb&tid=6099

If you still have no luck, post back.
I got it to work. After I turned it on, I tried texting myself and it still did not work. Then out of the blue while driving, I recieved a text. It doesn't work every time though, but it's a start. When it does work, Its pretty nice. Thanks everyone
Blockisle9 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 03:15 PM   #2825
slybarman
Focus Addict
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 105425
Location: the not-so-free state, MD
What I Drive: 2013 Ford Focus Titanium hatchback

Posts: 1,234
FF Reputation: 5 slybarman Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by aperson9923 View Post
Hey so Im not trying to drag anyone down but the newest update for MFT in my car has led to new problems that I never really had before. To try to remedy my problem I eant to know if there is anyway to reinstall the 3.5.1 myself and if so, where do I begin? Thanks
In hindsight I wished I had stayed with 3.2.2.

Sent from my Galaxy Note 2 using FF Mobile.
__________________
MK3 Focus = a lot of good ideas rather poorly executed.
slybarman is online now  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 08:33 PM   #2826
me2000
Focus Addict
 
me2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85106
Location: Beach Park, IL
What I Drive: 2012 Ford Focus Titanium

Posts: 589
FF Reputation: 1 me2000 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I finally got it installed.... After work I turned on my car and MFT actually turned on. It allowed me to install it again. After the 1st restart, a message kept popping up stating that SYNC couldn't read my USB drive. I tried taking the USB drive out, putting it back in and it still wouldn't work. I even pulled over and tried turning the car off/on and it went back to the same screen after MFT started up again.

At home I popped the fuse and it forced me to start the install all over again. So I left the car on idling for an hour...

The nav card I ordered last night at 6 pm arrived today (which is amazing) so I have a fully functioning system.

I'm an IT professional and I have issues with this damn system... I can't imagine a regular end-user. Ford really needs to rethink its in-vehicle technology. An upgrade shouldn't be this cumbersome.
me2000 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 08:33 PM   #2827
me2000
Focus Addict
 
me2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85106
Location: Beach Park, IL
What I Drive: 2012 Ford Focus Titanium

Posts: 589
FF Reputation: 1 me2000 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Blockisle9 View Post
I got it to work. After I turned it on, I tried texting myself and it still did not work. Then out of the blue while driving, I recieved a text. It doesn't work every time though, but it's a start. When it does work, Its pretty nice. Thanks everyone
It doesn't allow you to SEND a message right? I tried and it failed.
me2000 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 08:39 PM   #2828
Blockisle9
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Fan#: 104865
Location: Waterbury, CT
What I Drive: 2013 black escape

Posts: 10
FF Reputation: 1 Blockisle9 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by me2000 View Post
It doesn't allow you to SEND a message right? I tried and it failed.
Correct, no sending.
Does yours receive all your text? Or does it miss some?
Blockisle9 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-23-2013, 09:31 PM   #2829
me2000
Focus Addict
 
me2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85106
Location: Beach Park, IL
What I Drive: 2012 Ford Focus Titanium

Posts: 589
FF Reputation: 1 me2000 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Blockisle9 View Post
Correct, no sending.
Does yours receive all your text? Or does it miss some?
I only sent myself a text and that worked... I'll check tomorrow and see if it catches them all.
me2000 is offline  
    Reply With Quote
Old 01-24-2013, 07:51 AM   #2830
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,864
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by aperson9923 View Post
Hey so Im not trying to drag anyone down but the newest update for MFT in my car has led to new problems that I never really had before. To try to remedy my problem I eant to know if there is anyway to reinstall the 3.5.1 myself and if so, where do I begin? Thanks
What are the new problems? Did you try the master reset as lewisra suggested? Mine was really messed up after installation. I tried a reboot and that didn't fix the issues. Did a master reset and it cleared it right up. First time a reboot did nothing and a master reset accomplished something really good for me. Usually it is the opposite in my experience.

Quote:
Originally Posted by me2000 View Post
I finally got it installed.... After work I turned on my car and MFT actually turned on. It allowed me to install it again. After the 1st restart, a message kept popping up stating that SYNC couldn't read my USB drive. I tried taking the USB drive out, putting it back in and it still wouldn't work. I even pulled over and tried turning the car off/on and it went back to the same screen after MFT started up again.

At home I popped the fuse and it forced me to start the install all over again. So I left the car on idling for an hour...
Sounds like quite the PITA. Both of my self-installations completed on the first attempt luckily (3.0.2 and 3.2.2). Dealer did 3.5.1 since it was still on TSB at that point and I needed them to provide me the nav card. Yeah, a pain but at least you didn't have to spend a mind-numbing 2 to 2-1/2 hours sitting at the dealership (hey, gotta look for the positives here, even when they are minimal)! Hopefully, once you finally got there, the install went clean and things are working for you.
__________________
.
.......here's a lockpick. It might come in handy if you, the master of unlocking, take it with you.
copernicium112 is online now  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.