My Ford Touch Thread - Page 141 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2012, 01:27 PM   #1401
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,868
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I did a master reset last week to try and fix a couple of problems. It didn't fix them but left me two new ones (details a couple of pages previous in this thread). Follow up to those two problems:

The repeat button was still on after next startup but turned off first try (instead of remaining on no matter how many times I turned it off).

I was still getting the corrupt media message whenever I tried "Play Album <title>" after the next startup (on an iPod in which nothing had changed and functioned fine before the reset). I had to add something to it, let it index anew and build voice commands again but it seemed to fix the problem and playing albums by voice works now.
copernicium112 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-18-2012, 09:47 AM   #1402
Altis
Focus Addict
 
Join Date: Sep 2011
Fan#: 89540
Location: Ottawa, ON, Canada
What I Drive: 2012 Sterling Grey SEL Hatch 5MT

Posts: 936
FF Reputation: 1 Altis Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by SelfNicholas View Post
Try to connect my Ipod through bluetooth it goes to the screen that shows me the pairing code and then goes back and says pairing failed...before I can even type in the number....any solutions?
This is what my car is doing, except with my iPhone... which has been paired for months...

It doesn't even try to pair.. It's almost as if the BT chip is dead.
Altis is offline  
    Reply With Quote
Old 04-18-2012, 10:16 AM   #1403
GreyFox
Focus Enthusiast
 
GreyFox's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95457
Location: Ormond Beach, FL
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Titanium

Posts: 51
FF Reputation: 1 GreyFox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by copernicium112 View Post
I did a master reset last week to try and fix a couple of problems. It didn't fix them but left me two new ones (details a couple of pages previous in this thread). Follow up to those two problems:

The repeat button was still on after next startup but turned off first try (instead of remaining on no matter how many times I turned it off).

I was still getting the corrupt media message whenever I tried "Play Album <title>" after the next startup (on an iPod in which nothing had changed and functioned fine before the reset). I had to add something to it, let it index anew and build voice commands again but it seemed to fix the problem and playing albums by voice works now.
Quote:
Originally Posted by Altis View Post
This is what my car is doing, except with my iPhone... which has been paired for months...

It doesn't even try to pair.. It's almost as if the BT chip is dead.
If your BT devices won't pair, I would make sure you delete the pairing from your phone first, power cycle the phone (power off then on, or remove/reinstall battery). Then, verify it doesn't exist in MFT. Once both steps are done, try repairing again. If it won't pair, see your dealer. These systems are all in warranty, and there's no reason you should have to put up with something malfunctioning.
__________________
401A (Titanium Premium Package), Leather, Sync with My Ford Touch and Navigation, Power Moonroof, 18" Alloy Wheels, Sport Suspension Package.
GreyFox is offline  
    Reply With Quote
Old 04-18-2012, 02:05 PM   #1404
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 570
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by GreyFox View Post
If your BT devices won't pair, I would make sure you delete the pairing from your phone first, power cycle the phone (power off then on, or remove/reinstall battery). Then, verify it doesn't exist in MFT. Once both steps are done, try repairing again. If it won't pair, see your dealer. These systems are all in warranty, and there's no reason you should have to put up with something malfunctioning.
I'd try the delayedreboot.cab. This fixes my pairing issues I've had.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Old 04-18-2012, 03:57 PM   #1405
GreyFox
Focus Enthusiast
 
GreyFox's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95457
Location: Ormond Beach, FL
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Titanium

Posts: 51
FF Reputation: 1 GreyFox Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by lewisra View Post
I'd try the delayedreboot.cab. This fixes my pairing issues I've had.
What is that exactly?
__________________
401A (Titanium Premium Package), Leather, Sync with My Ford Touch and Navigation, Power Moonroof, 18" Alloy Wheels, Sport Suspension Package.
GreyFox is offline  
    Reply With Quote
Old 04-18-2012, 07:20 PM   #1406
pil__
Focus Enthusiast
 
Join Date: Sep 2011
Fan#: 90074
Location: Boston, MA
What I Drive: 2012 Red Ford Focus Titanium

Posts: 155
FF Reputation: 1 pil__ Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by GreyFox View Post
What is that exactly?
It reboots MFT without doing a master reset (so you don't lose settings). It requires you turn the car off,though. You can grab it from the link at http://outofmytouch.com. I swear I'm going to finally create its own dedicated page there today so you don't have to register for the Flex forum. Probably. If I don't fall asleep first.
pil__ is offline  
    Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:12 AM   #1407
chaimav
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 91850
Location: Pikesville, MD
What I Drive: Sterling Gray 2012 SEL Hatch

Posts: 298
FF Reputation: 2 chaimav Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Does the delayedreboot.cab work on V 3.0.2? I tried it and it installed, but it never rebooted that I can tell.
chaimav is offline  
    Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:17 AM   #1408
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 570
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by chaimav View Post
Does the delayedreboot.cab work on V 3.0.2? I tried it and it installed, but it never rebooted that I can tell.
Yes, but after install you need to shut off vehicle, open door to get MFT to shutdown, wait at least 30 seconds and then restart vehicle. You may need to reinstall the cab, if you wait too long it won't reboot. You'll know when it reboots. You'll get the MicroSoft maintenance window then it'll go dark for a short bit.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:20 AM   #1409
xpartmgr
Focus Enthusiast
 
xpartmgr's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96709
Location: Shawnee, KS
What I Drive: 2012 White Ford Focus Titanium

Posts: 278
FF Reputation: 2 xpartmgr Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by lewisra View Post
Yes, but after install you need to shut off vehicle, open door to get MFT to shutdown, wait at least 30 seconds and then restart vehicle. You may need to reinstall the cab, if you wait too long it won't reboot. You'll know when it reboots. You'll get the MicroSoft maintenance window then it'll go dark for a short bit.
So does this just reboot it once and each time you want to reboot you put in that flash drive?
xpartmgr is offline  
    Reply With Quote
Old 04-19-2012, 11:27 AM   #1410
lewisra
Focus Addict
 
Join Date: Dec 2011
Fan#: 93289
Location: Howell, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 570
FF Reputation: 3 lewisra Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by xpartmgr View Post
So does this just reboot it once and each time you want to reboot you put in that flash drive?
yes, i carry an old usb in my car with the cab on it. I've only had to use it once since the upgrade in march. That was after I got my free oil change at my dealer and they did a master reset that messed up my receiving text messages.
lewisra is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks
-->
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.