My Ford Touch Thread - Page 124 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2012, 12:13 PM   #1231
BiggerBoat
Focus Addict
 
BiggerBoat's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 85913
Location: MAUMEE, OH
What I Drive: 2012 Red Candy Titanium Hatch

Posts: 712
FF Reputation: 3 BiggerBoat Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by A2Fan View Post
...
I've had a weird interface display glitch that has appeared one time. On the 4 way home screen, the Entertainment section simultaneously displayed the radio frequency buttons and the iPod's artist/album info - I couldn't tell which one or if both were active. ..
Another user with interface display glitches. This area is by far where I have had the biggest problems with my recently installed v3.

When I heard that v2 of MFT did not make use of the hardware graphics chip, I made big fun of this fact. Now I am starting to wonder if the last team that worked on MFT skipped it for a reason?? Or, is it the fact that this is the 1st version that has used the GPU, so this is essentially a v1.0 in terms of the graphics?? I also find it interesting that I have not heard one official peep from Ford about this release. I understand that they can't issue an official statement to responded to every howl from the user base. However, I have heard no recognition of any kind. Even a "We recognize there have been some minor issues and we hope to release an update later this summer...or whatever, something, anything.
BiggerBoat is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-27-2012, 01:43 PM   #1232
Dunka
ɔıʇɐuɐɟ snɔoɟ
 
Dunka's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94911
Location: Brooklyn, NY
What I Drive: 2012 Sterling Gray SEL Hatch

Posts: 1,767
FF Reputation: 3 Dunka Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I think the "chip" is being used now for the improved navigation
__________________
HatchNation #51
Dunka is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 01:46 PM   #1233
mattphoto
Focus Enthusiast
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95657
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Black Focus SEL

Posts: 213
FF Reputation: 1 mattphoto Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by BiggerBoat View Post
Another user with interface display glitches. This area is by far where I have had the biggest problems with my recently installed v3.

When I heard that v2 of MFT did not make use of the hardware graphics chip, I made big fun of this fact. Now I am starting to wonder if the last team that worked on MFT skipped it for a reason?? Or, is it the fact that this is the 1st version that has used the GPU, so this is essentially a v1.0 in terms of the graphics?? I also find it interesting that I have not heard one official peep from Ford about this release. I understand that they can't issue an official statement to responded to every howl from the user base. However, I have heard no recognition of any kind. Even a "We recognize there have been some minor issues and we hope to release an update later this summer...or whatever, something, anything.
Yeah I saw that video interview mentioning that and got excited. Then I got the update and realized it must be the weakest GPU chip in existence.
mattphoto is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:19 PM   #1234
TiPilot
Focus Addict
 
TiPilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93667
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2012 Ingot Silver Ti Hatch

Posts: 647
FF Reputation: 1 TiPilot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
My update installed exactly as expected, but I'm having some very similar issues...

Quote:
Originally Posted by A2Fan View Post
I plugged in my iPod Touch - it worked right away, and the system began to index the contents of the player. However, since indexing has completed, song names, and artist are 'unknown' even though I know those tags exist. Oddly, the album covers are visible.

Since the upgrade, at least one of my enviromental fans is now whistling, like it's a turbo-fan engine. At high fan speed, it's very loud.

Yesterday, I tried to listen to my iPod Touch - but the system said no USB devices connected. I unplugged my iPod, and the system then notified me I had disconnected my iPod. (wth?) I plugged it back in, and it worked.
- My iPod Touch (1st Gen) has been acting very weird post-update. Connects and started playing once or twice, but now connects and acts like it's playing (time ticking on screen) but no audio comes out, no matter what I do in the way of plug/unplug/etc. It also sporadically acts like nothing is connected as well.

- I had the same issue with the fan... now, I'm always in Auto mode and rarely turn it up, but I did crank it to max last week and it definitely did sound like a whistling turbine. Then I cranked it yesterday and it didn't make the noise, so I'm not sure what's going on there just yet.
__________________
2012 Focus Ti Hatch | Ingot Silver | 401A, Nav, Winter Pkg, Moon Roof, Parking Tech. Pkg

Build Date: 12/2/2011 | New APIM: 4/4/2012
MFT: Factory v2.11, 3/14/12 Web -> v3.0.2, 9/24/12 Web -> v3.2.2, 1/24/13 Web -> v3.5.1, 8/13/13 Web -> v3.6
TiPilot is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:27 PM   #1235
swfst
Guest
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 95922
Location: Lost, United States
What I Drive: Focus

Posts: 593
FF Reputation: 1 swfst Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
- I had the same issue with the fan... now, I'm always in Auto mode and rarely turn it up, but I did crank it to max last week and it definitely did sound like a whistling turbine. Then I cranked it yesterday and it didn't make the noise, so I'm not sure what's going on there just yet.
This is going to sound funny, but I had the same issue. I learned one of my vents was just about closed and it made a crazy turbine noise. I thought "WTH?!" For me it was my passenger vent WAY over by the door. I never would have figured it was almost closed as it looked open to me.
swfst is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:28 PM   #1236
copernicium112
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87742
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Sonic Blue Ti Sedan

Posts: 1,864
FF Reputation: 4 copernicium112 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by A2Fan View Post
Since the upgrade, at least one of my enviromental fans is now whistling, like it's a turbo-fan engine. At high fan speed, it's very loud.
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
My update installed exactly as expected, but I'm having some very similar issues...

- I had the same issue with the fan... now, I'm always in Auto mode and rarely turn it up, but I did crank it to max last week and it definitely did sound like a whistling turbine. Then I cranked it yesterday and it didn't make the noise, so I'm not sure what's going on there just yet.
Glad others noticed this. I did but didn't mention it on here because I didn't think it could possibly be related to the update. I leave mine on auto as well but sometimes hit the max defrost for a quick clear and when I do, whistling. Just something I was going to try and duplicate at the dealer when I went in for my next oil change to see what they thought.
copernicium112 is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:37 PM   #1237
mattphoto
Focus Enthusiast
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 95657
Location: Rochester, NY
What I Drive: 2012 Black Focus SEL

Posts: 213
FF Reputation: 1 mattphoto Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I downloaded Tuneup for itunes to clean up my library and add missing album art. I think MFT performs better now. indexing has improved. Great to have all the album art now.
It's expensive, but my collection was a mess.
mattphoto is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 02:41 PM   #1238
BiggerBoat
Focus Addict
 
BiggerBoat's Avatar
 
Join Date: May 2011
Fan#: 85913
Location: MAUMEE, OH
What I Drive: 2012 Red Candy Titanium Hatch

Posts: 712
FF Reputation: 3 BiggerBoat Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by TiPilot View Post
- I had the same issue with the fan... now, I'm always in Auto mode and rarely turn it up, but I did crank it to max last week and it definitely did sound like a whistling turbine. Then I cranked it yesterday and it didn't make the noise, so I'm not sure what's going on there just yet.
I ran into this last weekend and wondered why does this thing all of the sudden sounded like a jet engine. In my case, it turned out, the passenger door was not fully shut. Air blows from the dash through an opening into the door with a seal. (I think its used to get air to the back seat or mirror??) Without the proper seal it was whistling like a turbine. In any case, I re-shut the door fully, noise gone. I thought I had a shredded fan motor bearing or something. I hope your issue was also a door issue??
BiggerBoat is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:12 PM   #1239
ItzDatGz
Focus Enthusiast
 
ItzDatGz's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Fan#: 73617
Location: Oak Lawn, IL
What I Drive: 2012 Focus SEL Kona Blue

Posts: 50
FF Reputation: 1 ItzDatGz Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
MFT update doesn't show the temperature anymore.. anyway to redo the update from scratch? It gave me some kind of error 75% of the way through saying it couldn't install some files becase there wasn't enough room... O.o
ItzDatGz is offline  
    Reply With Quote
Old 03-27-2012, 05:43 PM   #1240
hotleadsingerguy
Focus Addict
 
hotleadsingerguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Fan#: 86687
Location: Cleveland, United States
What I Drive: 2012 Black Titanium 5-Door

Posts: 882
FF Reputation: 5 hotleadsingerguy Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by mattphoto View Post
I downloaded Tuneup for itunes to clean up my library and add missing album art. I think MFT performs better now. indexing has improved. Great to have all the album art now.
It's expensive, but my collection was a mess.
Or you could download "SYNC My iTunes" from Ford and it does the same thing.
hotleadsingerguy is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:55 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.