New sct. So plug and play?? - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace



Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2011, 01:03 PM   #1
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
New sct. So plug and play??

The instructions say update controler. But do I do that?? I just purchased it from Tom. Do I still try to update the controler. Does not make sence.


Thanks


CJ


__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2011, 01:39 PM   #2
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I assumed it was as simple as getting the tuner and then flash your ecu and drive away. Just trying to get this clear for me......
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 02:55 PM   #3
FocusedSlayer
has a screw loose
 
FocusedSlayer's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59042
Location: Crossville, AL
What I Drive: 2007 CD Silver Sedan SE w/Sap

Posts: 8,023
FF Reputation: 34 FocusedSlayer Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Posted via FF MobileYou need to download the latest firmware for your tuner. Go to the Sct site, find the latest firmware for your device . Download it to your device and then your ready to ready to load Tom's custom tune to your Sct then install it in the car.
FocusedSlayer is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 03:12 PM   #4
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
ok so I found the site then clicked Tech sup. Went to the flasher. Typed in my serial number. Now what. Sorry if Im making this harder than what is needs to be.......THanks for the help. I soo mustang tune diesel tune but nothing for focus.

CJ
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 03:17 PM   #5
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
there are a few updates to choose from. mustang diesel obviously not needed. there are two that are just update and the other says down load if it does not recognise your car.


Thanks

CJ
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 03:38 PM   #6
FocusedSlayer
has a screw loose
 
FocusedSlayer's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59042
Location: Crossville, AL
What I Drive: 2007 CD Silver Sedan SE w/Sap

Posts: 8,023
FF Reputation: 34 FocusedSlayer Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Posted via FF Mobile Look on the back of your tuner and I think you should have some number that has something like a 3013. Look for the firmware update using the number on the back of your device.
..I'm not at home right now or I could be of better assstance.
FocusedSlayer is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 03:43 PM   #7
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
No worries. Cant complain to someone who is helping. I will get it. I have it down loaded to the computer just not sure even after following the How To Install Device Drivers that i have propperly downloaded it to the SCT. I tried it in the car and all I get is does not support.


THanks!!


CJ
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 04:12 PM   #8
Blivit
Focus Addict
 
Blivit's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Fan#: 51292
Location: Sanford, FL
What I Drive: 2013 ST

Posts: 720
FF Reputation: 118 Blivit Excellent Standing MemberBlivit Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Your device should be relatively new (XP serial number.)

On our site, after you type in your serial number, in RED TEXT the following instructions tell you exactly what you need to do:

SCT will no longer be providing the firmware files as a downloadable link from our website. In order to update to this firmware and any future firmware, please download and install the latest SCT SF3 Power Flash Ford Programmer Device Update Software below. Within this program, select to Automatically Check for Updates while connected to the internet and your device will be updated automatically. The tune revision update will take approximately 5 minutes for completion.

Download that device update software that is listed there, install and it will install the drivers you need. Once finished, plug in your device through usb then select to automatically check for updates. Let that finish then you can choose the load custom tune button to load the custom tune file to your device. After that you are done and can flash your vehicle with that file.
Blivit is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 04:42 PM   #9
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Ok all I get is NOPRELOAD4.
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Old 10-16-2011, 04:44 PM   #10
PStroked444
Focus Enthusiast
 
PStroked444's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Fan#: 83309
Location: Sierravista, AZ
What I Drive: 03, Silver, 2.3L, ATX, 4dr,

Posts: 77
FF Reputation: 1 PStroked444 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
sct device updater says up todate
__________________
Take time to think it through... Because your next thought might be put to action.
PStroked444 is offline  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:04 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.