JRSC install - Page 3 - Focus Fanatics
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Focus Fanatics > Ford Focus Tech Discussions > General Forced Induction

General Forced Induction The place to chat about turbochargers, superchargers nitrous systems and custom engine fabrications.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2011, 10:57 AM   #21
iceberg65
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2009
Fan#: 64382
Location: Medicine Hat, AB
What I Drive: 00 laser red cougar

Posts: 156
FF Reputation: 2 iceberg65 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
what does your IACV look like?

I have one that looks like this; it's essentially new


The portion that is circled is because I had IACV problems with my setup and that port was what was causing it. My car came with one that didn't have that port, once I switched over the problem went away.

another pic; The actual one i have......somewhere.
iceberg65 is offline  
    Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2011, 11:15 AM   #22
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,408
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
The IAC would not cause it to not start
Posted via FF Mobile
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 08-17-2011, 07:56 PM   #23
xy0s08
Focus Addict
 
xy0s08's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65298
Location: United States of Surveillance, KS
What I Drive: 00 ZX3 Kona, 00 ZX3, 04 SVTF

Posts: 586
FF Reputation: 7 xy0s08 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Quote:
Originally Posted by iceberg65 View Post
what does your IACV look like?

I have one that looks like this; it's essentially new


The portion that is circled is because I had IACV problems with my setup and that port was what was causing it. My car came with one that didn't have that port, once I switched over the problem went away.

another pic; The actual one i have......somewhere.
i have one that has that on there and the car ran fine when it was on there but after i shut it off the first time it wouldnt start back up

Quote:
Originally Posted by disciplerocks View Post
The IAC would not cause it to not start
Posted via FF Mobile
and the car will start it just will not stay running.
__________________
MARCH ROTM 2010 Midwest crew #58
9/11 was an inside job! fluoride is poisoning all of you! The Federal Reserve is a private bank that is making fake money and bankrupting America! Open your eyes to what is going on in the US! Infowars.com
xy0s08 is offline  
    Reply With Quote
Old 08-17-2011, 08:19 PM   #24
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,408
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Shouldn't keep it from idleing either.
__________________
04 ZX3 Mostly Stock [3/13 ROTM]["Best Non-SVT" FITF '12][7/14 ROTM]
12 SE Hatch Sport & Winter Package, ST Front End
94 F150 XLT DD
89 Bronco II XLT Well the body is still stock, what's left of it
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 08-17-2011, 09:14 PM   #25
xy0s08
Focus Addict
 
xy0s08's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65298
Location: United States of Surveillance, KS
What I Drive: 00 ZX3 Kona, 00 ZX3, 04 SVTF

Posts: 586
FF Reputation: 7 xy0s08 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
well what do you think it is?? I have replaced, TPS, IACV, 02 sensor, alt, tensionor, egr has been eliminated, and tom has done several remote tunes and cannot figure it out.
__________________
MARCH ROTM 2010 Midwest crew #58
9/11 was an inside job! fluoride is poisoning all of you! The Federal Reserve is a private bank that is making fake money and bankrupting America! Open your eyes to what is going on in the US! Infowars.com
xy0s08 is offline  
    Reply With Quote
Old 08-17-2011, 09:28 PM   #26
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,408
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Clear the ecu and reinstall the idle tune.
__________________
04 ZX3 Mostly Stock [3/13 ROTM]["Best Non-SVT" FITF '12][7/14 ROTM]
12 SE Hatch Sport & Winter Package, ST Front End
94 F150 XLT DD
89 Bronco II XLT Well the body is still stock, what's left of it
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 08-17-2011, 11:02 PM   #27
xy0s08
Focus Addict
 
xy0s08's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65298
Location: United States of Surveillance, KS
What I Drive: 00 ZX3 Kona, 00 ZX3, 04 SVTF

Posts: 586
FF Reputation: 7 xy0s08 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
that has been done about 10 times
__________________
MARCH ROTM 2010 Midwest crew #58
9/11 was an inside job! fluoride is poisoning all of you! The Federal Reserve is a private bank that is making fake money and bankrupting America! Open your eyes to what is going on in the US! Infowars.com
xy0s08 is offline  
    Reply With Quote
Old 08-18-2011, 06:54 AM   #28
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,408
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Then its not the tune. Something had to have changed. Check the usual, fuel, spark...
Posted via FF Mobile
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Old 08-18-2011, 07:32 AM   #29
xy0s08
Focus Addict
 
xy0s08's Avatar
 
Join Date: May 2009
Fan#: 65298
Location: United States of Surveillance, KS
What I Drive: 00 ZX3 Kona, 00 ZX3, 04 SVTF

Posts: 586
FF Reputation: 7 xy0s08 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
Have brand new 60lb injectors, brand new plugs, wires, have good fuel pressure. Literary the car went from running great to not running in 10 minutes.. was running great shut it off, didn't touch anything on the car tried to start it and it and it don't stay idling.
__________________
MARCH ROTM 2010 Midwest crew #58
9/11 was an inside job! fluoride is poisoning all of you! The Federal Reserve is a private bank that is making fake money and bankrupting America! Open your eyes to what is going on in the US! Infowars.com
xy0s08 is offline  
    Reply With Quote
Old 08-18-2011, 07:44 AM   #30
disciplerocks
Pushrods
 
disciplerocks's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Fan#: 59330
Location: Evansville, IN
What I Drive: 04 ZX3, 12 Hatch

Posts: 9,408
FF Reputation: 13 disciplerocks Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (17)
Oh it won't idle, I thought it still wouldn't start. Sounds like a vacuum leak or something got unplugged.
Posted via FF Mobile
disciplerocks is online now  
    Reply With Quote
Reply

Bookmarks & Social Networks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:54 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information : Site Map

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.