Livelink log list - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-26-2011, 12:23 AM   #1
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Livelink log list

When loading the duratec log list Tom supplied when it loads on my car for my engine (Duratec 2.0L) i get a popup that says "does not match" or somthing. So i went into the log list to try and make a new list.

WOW! im shocked how much stuff you can log with this thing, it really is amazing all the different things you can add to the list and monitor or log while driving.

One thing i notice is when i check all the items in the "Duratec log list" it extends the tree for each item and what catagory that item is in. BUT when i get to spark, there is no "SPK ADD KS" 0-3. This must be why live link says the log list doesnt match?

So ive taken a screen shot of what we can pick in the spark section. But im not sure what to add to replace "SPK ADD KS 0-3"

anyone have any tips for this part?




__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-26-2011, 03:43 PM   #2
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
I figured out somthing else, when your connected to your car and you want to edit the list that you log you have to connect to the ECU with the SCT device. Then you can pull up the list for your ECU/Engine.

At the top there is a code. Mine is FDEE5


Now if you dont have a laptop to use in your car while the SCT device is hooked up you can just click commands> configure datalog items then you have the option to connect to the ECU, no or cancel. Click no and put in that 5 digit ECU code and you then get the full datalog list.



Im hoping Tom could plug in this code and maybe make a new datalog list for the duratec?
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-26-2011, 07:01 PM   #3
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,715
Points 18,426, Level 86
Points: 18,426, Level: 86 Points: 18,426, Level: 86 Points: 18,426, Level: 86
Level Up 16% Completed
Level up: 16% Level up: 16% Level up: 16%
Forum Activity 7%
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
FF Reputation: 49 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Looks to be under the knock sensor heading. I think the 0-3 would indicate you need to check off 4 of them, 0, 1, 2, 3.
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-26-2011, 07:22 PM   #4
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 22,206
Points 51,351, Level 100
Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
FF Reputation: 154 1turbofocus Excellent Standing Member 1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
what your calling a "code" is the calibration ID ( CALID ) for your ECU code there is about 300 of them for the Focus now maybe more I couldnt do a CALID for each Focus Code

The list I did make works on about 90% of the Focus out there if you look under the downloadable list it says it may not match but to go past that and it logs fine for most

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-27-2011, 02:02 PM   #5
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
oh ok, i did read that it says it didnt match.

Im just trying to fix it so my datalog list matches and it maybe more accurate.

I thought maybe the knock sensor section was what didnt match or was off or something.

Should i try all of these?

__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-27-2011, 02:53 PM   #6
iminhell
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 10,715
Points 18,426, Level 86
Points: 18,426, Level: 86 Points: 18,426, Level: 86 Points: 18,426, Level: 86
Level Up 16% Completed
Level up: 16% Level up: 16% Level up: 16%
Forum Activity 7%
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
FF Reputation: 49 iminhell Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
You don't need #4.
I think the reason you want 4 of them is with the Duratec it will adjust spark per cylinder, that's what all the dwell stuff does. So 0=cylinder 1, 1=cylinder 2, 2=cylinder 3, 3=cylinder 4. If you pick 4 it would be cylinder 5, which doesn't exist.

The KS voltage I think is useless. I'd thought a voltage spike would match the point of knock, but from all the logs I've pulled on my car it doesn't. At least not always. Could be different on the Duratec though. Doesn't hurt to log them and see if there is any correlation.


For the most part logging anything isn't bad. It helps you find out how things relate to each other. For instance when you log knock and the KS sees knock you'll see that ignition timing is retarded and injector PW's go up (which you probably didn't know).


Also in Tom's generalized list the priorities of the PID's aren't the best. If you go through and pick the capitalized PID's you'll get better data (little faster and might be more accurate).



What I'd recommend is to spend lots of time logging for your own benefit. Go through and select select 15 PID's at a time and log them. If you get no data the PID doesn't work for your box code (is probably for a V6 or V8 being all show up). Keep a running tally of what PID's work. That way when you want to see how it all works together you can pick from known working PID's (everything in the lists won't work, probably half will). It's not something Tom will benefit from, but you will because if you think something isn't quite right you can log it and Tom can explain what the data should look like and if yours is screwy.
I mean if you have the software you may as well use it as much as possible to get you money's worth.
__________________
Don't "think outside the box".
There is no box.
Do it correct, or do it twice.
iminhell is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-27-2011, 03:50 PM   #7
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 22,206
Points 51,351, Level 100
Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
FF Reputation: 154 1turbofocus Excellent Standing Member 1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Please dont pick the upper case PID many dont work and it just messes thng up and you will be logging again , keep them lower case unless I ask for something in upper case

Just choose the 0,1,2,3,4 on The duratec some use the 0,1,2,3 and some the 1,2,3,4 if you do 0,1,2,3,4 it covers all Cyl

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-27-2011, 03:51 PM   #8
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Cool, i wasnt sure what the difference was with the same items. I did notice some are lower case and capitalized but i wasnt sure why.

Can you post a list of what all you log?
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-02-2011, 02:06 AM   #9
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Quote:
Originally Posted by 1turbofocus View Post
Please dont pick the upper case PID many dont work and it just messes thng up and you will be logging again , keep them lower case unless I ask for something in upper case

Just choose the 0,1,2,3,4 on The duratec some use the 0,1,2,3 and some the 1,2,3,4 if you do 0,1,2,3,4 it covers all Cyl

Tom
Dang right again! #0 isnt doing anything but 1-4 are showing data.

I didnt see any spk add ks in lower case but these seem to be working.

__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-02-2011, 09:45 AM   #10
1turbofocus
FF Affiliate
 
1turbofocus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1123
Location: Belmont, NC
What I Drive: 2000 ZX3 / 2002 SVT Turbocharged

Posts: 22,206
Points 51,351, Level 100
Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100 Points: 51,351, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 27%
Activity: 27% Activity: 27% Activity: 27%
FF Reputation: 154 1turbofocus Excellent Standing Member 1turbofocus Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (28)
Yes SPK ADD KS are all upper case , yours uses 1-4 , I am tuning 2 now that use 0-3 for KS

Tom
__________________
Focus-Power: Your #1 Source for Ford Focus Speed, Tuning & Performance!

Customer Support
AIM: hpdyno
Email: hpdyno@aol.com
Phone: 704-249-3745
Site: focus-power.com

Elder 1turbofocus
1turbofocus is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:28 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat