Anyone with a wideband? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2011, 05:01 PM   #1
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Anyone with a wideband?

When i did the thunder throttle mod i had to use my LCD display to set my idle. When you turn it on you cycle threw different pages till you get to the tach. display.

Has anyone with a wideband cycled threw the LCD on their dash to see if there is anything that shows up?

I remember there was some readings the dash display posted that we didnt know what they were for.

Sorry if this is a dumb post like all my others.


__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2011, 01:26 AM   #2
tjboston5676
Focus Addict
 
tjboston5676's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Fan#: 71200
Location: Borger, TX
What I Drive: 2004 Sonic Blue ZX5 SVT

Posts: 717
Points 2,167, Level 28
Points: 2,167, Level: 28 Points: 2,167, Level: 28 Points: 2,167, Level: 28
Level Up 12% Completed
Level up: 12% Level up: 12% Level up: 12%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 3 tjboston5676 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
i dont get what you are asking for. what does the wideband have to do with the lcd?
__________________
HATCH NATION #56

2004 Sonic Blue SVT!!! 2.5" orp and flex and trubendz catback, toms tune, steeda sts, custom intake, good ol motocraft copper plugs!
tjboston5676 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 02:29 PM   #3
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
There is a mode on the LCD odometer if you hold the trip reset button in before you start the car you can cycle threw different display modes. RPM, coolant temp, KM, etc.

There is a how-to posted how to do it. The post has a list of different things the LCD will display but there are a few modes that we are not sure what they are.

I wondered if some one with a wideband could cycle threw the display modes to see if any match or fallow the wideband?

Maybe not, i thought ide ask though.

The display had somthing like 20 different pages that showed different things the car was monitoring and would display but like i said there was a few things that was posted as "unknown" or somthing
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 02:41 PM   #4
Mike_Mac
Focus Addict
 
Mike_Mac's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Fan#: 61110
Location: Windsor, Canada
What I Drive: 04 Red/Black ZX5, 00 infared ZTS

Posts: 1,322
Points 2,332, Level 29
Points: 2,332, Level: 29 Points: 2,332, Level: 29 Points: 2,332, Level: 29
Level Up 22% Completed
Level up: 22% Level up: 22% Level up: 22%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 12 Mike_Mac Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (8)
stock o2's are narrow band not wideband. why do you want to check your A/F
Mike_Mac is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 02:50 PM   #5
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Quote:
Originally Posted by Mike_Mac View Post
stock o2's are narrow band not wideband. why do you want to check your A/F
I cant check it without a wideband right? The sensor is even different i think?

If it doesnt say anything useful, i was just wondering.
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 03:50 PM   #6
BC_ZX3
DTC P0606
 
BC_ZX3's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Fan#: 48751
Location: Vancouver, BC, Canada
What I Drive: 2001 Red ZX3 Turbo

Posts: 2,941
Points 2,059, Level 27
Points: 2,059, Level: 27 Points: 2,059, Level: 27 Points: 2,059, Level: 27
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 2%
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
FF Reputation: 88 BC_ZX3 Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (3)
Quote:
Originally Posted by BowerR64 View Post
Has anyone with a wideband cycled threw the LCD on their dash to see if there is anything that shows up?

I remember there was some readings the dash display posted that we didnt know what they were for.

Sorry if this is a dumb post like all my others.
It's not a dumb question. It would be nice if it was that easy.

AFAIK, there is no LCD readout in the scrollable odometer display that corresponds to any kind of A/F reading or voltage that could be used to compare with a separate gauge. The "odometer" diagnostic function gives data that pertains mainly to instrument cluster readings/sensors.

It is missing the key ingredient which is the wideband sensor in the exhaust flow - an O2 sensor won't do - which generates the voltage read by any gauge.
BC_ZX3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 05:28 PM   #7
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Does the LCD read anything from any of the o2 sensors?

If its changed to the wideband sensor would it do anything?

Thought it might be good to have more then one reading
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 05:36 PM   #8
Mike_Mac
Focus Addict
 
Mike_Mac's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Fan#: 61110
Location: Windsor, Canada
What I Drive: 04 Red/Black ZX5, 00 infared ZTS

Posts: 1,322
Points 2,332, Level 29
Points: 2,332, Level: 29 Points: 2,332, Level: 29 Points: 2,332, Level: 29
Level Up 22% Completed
Level up: 22% Level up: 22% Level up: 22%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 12 Mike_Mac Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (8)
Quote:
Originally Posted by BowerR64 View Post
I cant check it without a wideband right? The sensor is even different i think?

If it doesnt say anything useful, i was just wondering.
if you have a scanner you can watch the voltages bounce up and down. the stock ones pretty much have a Rich, Stoich , lean. but as for knowing the exact A/F no.
Mike_Mac is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 10:23 PM   #9
BowerR64
Focus Fanatic
 
BowerR64's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Fan#: 78699
Location: Kansas city, MO
What I Drive: 2007 ZX3 SE

Posts: 2,379
Points 11,745, Level 71
Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71 Points: 11,745, Level: 71
Level Up 24% Completed
Level up: 24% Level up: 24% Level up: 24%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 12 BowerR64 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
What if i install the wideband first? will the engine run?

It with throw a cel right?

I thought it would be cool to see the numbers before and after the tune if it will run. Maybe stock, then with the CAI, then with the tune.

What is the order they have to be installed?
__________________
It's not important to win, it's important to make the other guy lose.
BowerR64 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-2011, 10:24 PM   #10
PumkinSvt
Focus Fanatic
 
PumkinSvt's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Fan#: 46561
Location: SoCal, CA
What I Drive: 10 Forte DD,Comp SVTF, 14 Fiesta ST

Posts: 7,498
Points 16,375, Level 82
Points: 16,375, Level: 82 Points: 16,375, Level: 82 Points: 16,375, Level: 82
Level Up 5% Completed
Level up: 5% Level up: 5% Level up: 5%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 28 PumkinSvt Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (33)
You will be fine

Sent from my PC36100 using FF Mobile
__________________


HKS||Garrett||TopSpeed||Tial||Massive||
PumkinSvt is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:13 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat